Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet. Foto: Ingezonden

Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet

Algemeen

Of het het kritische verslag van vorige week was of de aankondiging in het programmaboekje waarbij de selectie nog even met de neus op de feiten werd gedrukt zullen we nooit weten, maar de neuzen die vorige week alle kanten op stonden, waren vandaag eensgezind dezelfde richting uit. Ropta Boys was strijdbaar, zat er boven op en speelde stukken beter dan vorige week. Ook de inzet was 200% net zoals die van Viod waardoor er een spannende strijd ontstond op sportpark de Fiver.

De wedstrijd stond onder leiding van de altijd rustig ogende scheidsrechter Westra, waarschijnlijk één van de beste leidsmannen in de vierde klas. Hij floot dan ook een prima wedstrijd waarbij het voordeel af werd gewacht en in werd gegrepen als het moest. De eerste tien minuten leek Ropta Boys wat overdonderd door het snelle spel van de tegenstander die meteen vol op de aanval speelden maar nadat iedereen zijn plekje had gevonden waren beide ploegen in evenwicht. Het eerste schot richting doel kwam van Viod toen een ingooi door werd gekopt maar de poging ging naast de goal. Ropta Boys kreeg een kop kans via Andre Turkstra maar zijn inzet had niet genoeg kracht en de keeper van Viod kon de bal simpel opvangen. Hele grote kansen bleven de eerste helft uit aan de kant van Ropta Boys, een schot van Turkstra ging hoog over de goal en de inzet van Bandstra was te zacht en had afgespeeld moeten worden op de vrij staande Turkstra. Viod probeerde het ook een paar keer van afstand maar ook deze ballen gingen over of naast. In de slotminuten van de eerste helft was het keeper Frans Postmus van Ropta Boys die twee keer geweldig ingreep op de schoten van Viod en zo zijn ploeg behoede voor een achterstand. De rust werd bereikt net zoals de wedstrijd begonnen was.

Kort na rust is het Bandstra die dicht bij de openingstreffer is maar de vrije trap gaat net naast de goal. Kort daarna is Turkstra dicht bij een treffer maar nu is het de keeper van Viod die net eerder bij de bal is en zo voorkomt dat er gescoord wordt. Een corner voor Viod word net over de goal van Postmus gekopt en zo blijft het heel lang spannend tussen beide ploegen die beide voor de winst voetballen met niet altijd goed voetbal maar wel met veel strijd en passie. In de slotminuten werd het nog spannend toen Viod een corner op de lat kopte en de rebound vervolgens op de kruising schoot. Ropta Boys kwam met de schrik vrij en ging zelf nog op zoek naar het winnende doelpunt wat bijna lukt in de laatste minuut. Het is nestor Tjidsger Braaksma die de bal voor de voeten krijgt en schiet maar ook zijn inzet raakt de paal en zo blijft de wedstrijd zonder doelpunten en winnaar.

Voor Ropta Boys betekend dit punt in het positiefste geval nacompetitie omdat plek tien niet meer haalbaar is. Door het verlies van Harkema Opeinde nadert Ropta Boys deze directe concurrent nu op vier punten en moeten ze hopen dat ze in de laatste vier wedstrijden nog punten kunnen sprokkelen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Viod heeft zich met dit gewonnen punt veilig gespeeld voor directe degradatie maar de veilige plek net boven de streep is ook voor hen op vijf punten afstand en zal er dinsdagavond van Anjum gewonnen moeten worden om de strijd aan te gaan om plek tien die lijfsbehoud betekend. Op 4 mei zullen de kaarten grotendeels geschud worden als Ropta Boys op bezoek gaat bij Harkema Opeinde, bij winst naderen ze de tegenstander op één punt, bij verlies komt Ropta Boys op zeven punten achterstand met dan nog drie wedstrijden te spelen en lijkt het beslist te zijn of wonderen moeten bestaan...

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.