Jan Veenstra (bestuur Comprix), Roelov Kuipers (bibliotheek) Cees Dijkstra (directeur Paadwizer), Ina van der Vlugt (directeur de Trime),  wethouder Postma, Symen Sybrandy, (voorzitter Klaverblêd), Wim Kunnen (voorzitter V.V. De Sweach en Ruben Rohaan van Scouting BA-OW die een website maakte naar aanleiding van dit project. Alle partijen kunnen zich hier presenteren en zo de verbinding maken. Zie met je app het filmpje achter de foto.
Jan Veenstra (bestuur Comprix), Roelov Kuipers (bibliotheek) Cees Dijkstra (directeur Paadwizer), Ina van der Vlugt (directeur de Trime), wethouder Postma, Symen Sybrandy, (voorzitter Klaverblêd), Wim Kunnen (voorzitter V.V. De Sweach en Ruben Rohaan van Scouting BA-OW die een website maakte naar aanleiding van dit project. Alle partijen kunnen zich hier presenteren en zo de verbinding maken. Zie met je app het filmpje achter de foto. Foto: Actief Media

Beetsterzwaag gaat met zomerborrel 2e fase in

Algemeen

BEETSTERZWAAG - Met een zomerborrel van de gemeente Opsterland ging gisteren het bouwproces van het nieuwe Kindcentrum in Beetsterzwaag over in de tweede fase. Het dorp is er uit. Het nieuwe Kindcentrum komt op de trainingsvelden van voetbalvereniging De Sweach. "Dit biedt goede kansen", zegt ook Wim Kunnen, voorzitter bij V.V. De Sweach.

In augustus start het ontwerpproces van het Kindcentrum. "De school is bouwheer," vertelt omgevingsmanager Tjeerd Breuker. "En gaat nu eerst aan de slag met ontwerpen en het maken van bouwtekeningen."

Een jaar geleden ontmoetten allerlei dorpspartijen elkaar in de Tropische Kas. "De gefuseerde school gaat nieuw bouwen en zocht een locatie. We wilden uitzoeken welke partijen in het dorp belang hebben om hierbij aan te sluiten", vertelt Tjeerd Breuker. Geen enkele partij was vooraf uitgesloten en er is volop met elkaar van gedachten gewisseld. "Wij vonden het belangrijk dat het voor de kinderen een fijne plek is om naar toe te gaan," zegt Wim Kunnen. "Als ze naar een locatie buiten het dorp moeten, is dat niet in hun belang."

Veel inwoners van Beetsterzwaag zijn content dat in de toekomst alle voorzieningen waar dorpelingen gebruik van maken, dicht bij elkaar zullen zijn. De nu gekozen locatie is niet aantrekkelijk voor alle partijen, maar de organisaties die voordelen zien, zijn de voetbalvereniging, de kinderopvang, dorpshuis de Buorskip, de Ontmoetingskerk, de scouting, de bibliotheek, activiteitencentrum Klaverblêd, de speeltuinenvereniging en de muziekschool.
"De school en de kinderopvang krijgen eigen ruimte in het Kindcentrum", vertelt Tjeerd Breuker. "De voetbalvereniging blijft zijn eigen gebouw houden en onderzoekt mogelijkheden voor nieuwbouw. Er zijn samenwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld het gezamenlijk inrichten van parkeerplaatsen, fietsenstallingen of buitenterreinen. De Boer: "Wij gebruiken de velden 's avonds. School en kinderopvang kunnen overdag van onze kunstgrasvelden profiteren. Na de zomer gaan we met elkaar in gesprek over wat dat betekent voor bijvoorbeeld de hekken die om het terrein staan. Hoe willen we daar in de toekomst mee omgaan?"

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 17 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 20 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 21 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07