Nipt verlies Vlug & Vaardig tegen Sparta

Algemeen Sport

HURDEGARYP - Na een goed begin van de zaalkorfbalcompetitie mocht de selectie van V&V uit Garyp zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijd in de tijdelijke thuishal 'De Hege Fiif' in Hurdegaryp. Voorafgaand aan het eerste team speelde V&V 2 een prima wedstrijd tegen TOP (V) 2. Er werd met 22-12 gewonnen.

Hierna is het de beurt aan het eerste team. Zouden er ook deze week net zoveel doelpunten vallen als vorige week? Sparta uit Zevenhuizen is geen onbekende voor V&V, want ook in de veldcompetitie nemen beide teams het tegen elkaar op.

Met een wijziging in de opstelling van V&V, Arjen Brander wordt vervangen door Jan Jacob van der Zee, beginnen beide ploegen aan de wedstrijd.

Gelijke stand bij rust
Na het openingsdoelpunt van Roel Schipper gaat de wedstrijd redelijk gelijk op en wordt en om en om gescoord. De doelpunten vallen niet zo makkelijk en dat moet voor de nodige twijfel hebben gezorgd bij de Garipers. Af en te loopt het wat stroef, maar veelal goede aanvallen bieden perspectief voor het vervolg van de wedstrijd. Sparta blijft goed bij en neemt af en toe ook het voortouw in de wedstrijd. Met een stand van 8-8 gaan beide ploegen de rust in.

Direct na rust is het Pieter de Jong die een voorsprong voor de Garipers op het scorebord zet. Hiermee lijkt de ploeg goed uit de rust te zijn gekomen, maar helaas weet Sparta driemaal achter elkaar te scoren. Hierna is het wederom Pieter de Jong die ervoor zorgt dat de ploegen dicht bij elkaar blijven, maar het lukt niet om langszij te komen.

De minuten tikken weg en door middel van een aantal wissels probeert trainer Ron Berkenbosch het tij te keren. Dit lukt echter niet en Sparta trekt hiermee aan het langste eind. Eindstand 16-17. Een gelijkspel was wellicht terecht geweest voor V&V, maar dit heeft niet zo mogen zijn.

Kleine kink in de kabel na goede competitiestart
Na een goede start van de competitie een kleine kink in de kabel, maar met vertrouwen wordt KV Elko uit Elim komende zaterdag opgewacht. Ook dan speelt de selectie van V&V weer thuis in De Hege Fiif in Hurdegaryp, vanaf 20.45 uur.

Doelpunten V&V: Roel Schipper 3, Remco Schraa 3, Pieter de Jong 4, Jan Jacob van der Zee 2, Ludolf van der Molen 1, Jildou Boonstra 2, Nynke Buis 1.

Sparta heeft na twee wedstrijden de maximale winst behaald in de zaalcompetitie. V&V staat voorlopig vierde met twee punten in de tweede klasse B.

Afbeelding
Auto te water geraakt 112 4 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 19 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 20 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen 21 uur geleden
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen 22 uur geleden
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen gisteren
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03