Logo actiefonline.nl
Jaap Krediet en Rieke Visser presenteren hun boek Gedeeld Verleden, een dorp vol verhalen.
Jaap Krediet en Rieke Visser presenteren hun boek Gedeeld Verleden, een dorp vol verhalen. (Foto: Ingezonden)

Boek 'Gedeeld Verleden' & Filmpremière '0-100'

BURGUM – In De Pleats in Burgum vindt zaterdag 25 november om 10.30 uur de presentatie plaats van het boek Gedeeld Verleden en de première van de film 0-100.

Het eerste deel wordt ingeruimd voor het project '100' fan 0 – 100 jier yn it Frysk´ van Linda de Haan en Jeroen Wolf. Na de koffie presenteren Jaap Krediet en Rieke Visser hun boek Gedeeld Verleden, een dorp vol verhalen.

'100' fan 0 – 100 jier yn it Frysk´ is een minidocumentaire, gemaakt door Jeroen Wolf en met Linda de Haan. In de korte film zijn honderd mensen, meest Burgumers, in beeld gebracht: jong, oud, jongen, meisje, vrouw en man. Topsporters klein en groot, meesters, juffen, de schoonmaakster, de tandarts, de slager en de bakker, de postbode, muzikanten, kunstenaars en de burgemeester: met zijn allen ­tellen ze in het Fries van 0 tot 100. Oranje Ferbynt heeft dit filmproject ondersteund. De film wordt zaterdag 25 november om 17.55 voor het eerst bij Omrop Fryslân getoond. Vanaf 1 januari 2018 is de film online te vinden.

Jaap Krediet en Rieke Visser wonen al jaren in Burgum en zijn de schrijvers en samenstellers van het boek Gedeeld Verleden. Hij geboren in Apeldoorn, zij in Gytsjerk. Hij een uithuisgeplaatst kind en zij een eigen kind van pleegouders. Ze hebben elkaar leren kennen in jeugddorp De Glind (voorheen de Rudolphstichting), zijn er verliefd geworden en in 1969 getrouwd. Het boek dat zij hebben geschreven is een ervaringskroniek. Het boek laat een scherp beeld zien van hoe kinderen hun verblijf in De Glind hebben ervaren. De verhalen zijn opgetekend uit de mond van uithuisgeplaatste kinderen, eigen kinderen van pleegouders, gezinshuisouders, personeel en beleidsverantwoordelijken en geplaatst binnen de context van de honderdjarige geschiedenis van dit dorp.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Burgum

Sinterklaasspektakel op Bulthuisplein in Burgum
22/11
Zantman Makelaardij verhuist!
16/11
BBC Voetbalschool: "De beste trainer ben je zelf!"
15/11
25 jaar Wereldwinkel De Oare Wrâld in Burgum
15/11
Boek 'Gedeeld Verleden' & Filmpremière '0-100'
14/11
Met Jaap Kingma virtueel
13/11
Hoekstra Krantendruk: de krant is gewoon leuker!
13/11
Westra Interieur: de interieurmakers
13/11
Actie! AEG Prosteam® - Dé beschermer van uw mooiste kleding
13/11
Weet jij wat er 's nachts gebeurt met je Sketchers?
13/11
Meer nieuws uit Burgum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten