Logo actiefonline.nl
De kopgroep, met winnaar nummer 422 Habtom Weldemichael. Rechts Ben Stellingwerf (nummer 1) van Loopclub Burgum, die tweede werd.
De kopgroep, met winnaar nummer 422 Habtom Weldemichael. Rechts Ben Stellingwerf (nummer 1) van Loopclub Burgum, die tweede werd. (Foto: Klaas Rozema)
Sport

Jeugdlopers stelen show bij 8 van Drachten

DRACHTEN - De dertiende editie van de Acht van Drachten was, ondanks het warme weer, met ruim 1200 deelnemers en 450 deelnemers voor de kidsrun zondag een groot succes. Het loopevenement tussen Beetsterzwaag en Drachten werd gadegeslagen door veel publiek.

Het extreem warme weer was wel de oorzaak dat de mannen bijna een minuut langzamer liepen dan in 2016. Toch kende de wedstrijd weinig uitvallers. Bij de heren won Habtom Weldemichael uit Heerenveen, gevolgd door Ben Stellingwerf uit Veendam, in 2016 nog de winnaar.

12 seconden voorsprong

Habtom Weldemichael kreeg de wedstrijd niet cadeau. Tot halverwege was er nog een kopgroep van vijf man. Habtom Weldemichael won uiteindelijk met een voorsprong van twaalf seconden. Tweede werd Ben Stellingwerf van de Loopclub Burgum. Bij de mannen 40+ was er een mooie tweede plaats voor Foppe van der Heide uit Drachten.

Impala-atlete vierde

Bij dames was het een sterke overwinning van Fanos Tekle uit Opmeer en tweede werd Jessica Oosterloo uit Appelscha. Jelly van der Kloet van Impala werd keurig vierde in het deelnemersveld.
De jeugdlopers stalen de show: met 450 deelnemers was het een waar feest. De scholen die hadden meegedaan in het kader van het JOGG-project (Jongeren Op Gezond Gewicht) hadden twee maanden getraind, en hebben als afsluiting de mijl gelopen.

Wedstrijdlopers mijl

Ook bij de wedstrijdlopers van de mijl werden de prijzen verdeeld. Bij de jongens won Ruben Talstra overtuigend, met Lennard Feenstra uit Opeinde als tweede.

Bij de meisjes was de overwinning voor Hannah Talstra van Impala, Noa Tilkema van Impala werd tweede en Martje Ter Doest (eerste in haar leeftijdscategorie) stond eveneens op het podium.

Ieder jaar wordt een goed doel aangewezen en deze keer was dat de Hersenstichting, die zich inzet om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laat de stichting onderzoek doen, geeft voorlichting en voert vernieuwende projecten uit. De opbrengst was ruim duizend euro.

10 juni 2018

De volgende 8 van Drachten is op 10 juni 2018. Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op www.8vandrachten.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Drachten

Lezing fotografe Lieve Blancquaert over haar tentoonstelling BIRTHDAY
11/1
Drachtster korfballers laten De Wâlden in stof bijten
9/1
Fysiotherapie ditmaal centraal bij Alzheimercafé
3/1
Nieuwjaarswandeltocht rondom Harkema - Opeinde
3/1
Nieuwjaarsduik Drachten in vijver bij De Welle
28/12
Sfeervolle Kerst in centrum en op Raadhuisplein
20/12
Trendkeukens breidt uit in ruimte en assortiment
20/12
Knight of the Guitar, op 24 december in Poppodium Iduna
15/12
Kerstconcerten in Karmelklooster
15/12
Speel kerstliedjes mee in De Lawei in Drachten
13/12
Meer nieuws uit Drachten >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten