Buitenpost verslaat koploper HZVV

Sport Sport

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag met 2-1 van koploper HZVV gewonnen. Een knappe prestatie, want het was pas de derde nederlaag van de ploeg uit Hoogeveen dit seizoen, die al vanaf de eerste speeldag bovenaan staat.

De Blauwkes kwamen al binnen een half uur op een terechte 1-0 voorsprong door een doelpunt van Berend Schootstra. Net voor rust werd een speler van HZVV het veld gestuurd. Ondanks aandringen van de HZVV, lukte het Rudmer Loonstra een kwartier voor tijd uit een van de vele kansen de 2-0 te maken.

Lang kon Buitenpost niet genieten van de comfortabele voorsprong, want een paar minuten later maakten de gasten de terechte aansluitingstreffer. Vervolgens kreeg Buitenpost nog volop mogelijkheden om in de omschakeling de wedstrijd definitief te beslissen, maar het duel eindigde uiteindelijk in een verdienstelijke 2-1.

Afbeelding
Auto te water geraakt 112 6 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 21 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 23 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen gisteren
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen gisteren
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen 9 mei, 12:31
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03