Afbeelding
Foto: In Het Wilde Weg

Duik vijf maanden lang in de wereld van eetbare wilde planten

woensdag 3 april 2024 10:00 tot dinsdag 15 oktober 16:00

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen en te weten hoe je ze respectvol kunt oogsten. Duik samen met Tim en Leah vijf maanden lang in de wereld van eetbare wilde planten en ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Begin april start In Het Wilde Weg een nieuwe opleiding Eetbare wilde planten. Vijf maanden lang volgen we praktijkdagen, theorielessen en een kampeerweekend. Tijdens de opleiding gaan we op excursie naar verschillende natuurgebieden, je leert welke planten eetbaar zijn, hoe je ze herkent en ze in jouw dagelijkse menu kunt toepassen. De groep van deze opleiding draait mee met de groep van de jaaropleiding die afgelopen november is gestart. Doordat de lessen door twee docenten worden gegeven is er mogelijkheid voor differentiatie. Hierdoor is er voor elk niveau voldoende aandacht en aanbod. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het plukken met respect voor de natuur. Leah en Tim adviseren de cursisten om wilde planten in hun eigen tuin te laten groeien en zo te zorgen voor meer biodiversiteit. Hier profiteer je niet alleen zelf van maar ook de bijen en andere insecten. 

Kijk voor meer informatie zoals data, kosten enz op www.inhetwildeweg.nl