Kijkje in Cadeauwinkel Imena
Kijkje in Cadeauwinkel Imena Foto: Reinie Bouma

Lentemarkt

donderdag 25 april 2024 17:00 tot 19:00

Welkom op het Afrikaanse pleintje voor Cadeauwinkel Imena. Geniet op 24 april van 17.00 uur tot 19.00 uur van de vrolijkheid, de muziek, de lekkere hapjes en de fleurige cadeau artikelen - ook voor Moederdag - in Afrikaanse sfeer. De artikelen komen uit Afrika; zijn handgemaakt en worden rechtstreeks door Imena Foundation ingekocht op Afrikaanse markten. 

 Cadeauwinkel Imena is een onderdeel van Imena Foundation. De stichting heeft diverse projecten in Afrikaanse landen en voorziet in de meest primaire levensomstandigheden o.a. op gebied van schoon drinkwater, voedselzekerheid, medische zorg en onderwijs. Zoals in Kapeya, een dorpje in het oosten van Zambia. Er is sinds enkele jaren landbouwgrond met een irrigatie systeem, zodat de oogsten wegens droogte niet meer mislukken, maar goede opbrengst leveren. Tot in de wijde omtrek leven mensen hiervan in een land dat geteisterd wordt door ongekende droogte en honger. In Kapeya staan inmiddels twee scholen en hebben (wees)kinderen alle kans om met hun opleiding uit de cirkel van armoede te raken. In de afgelegen huttendorpen wonen echter ook kinderen die niet naar deze scholen gaan. Het zijn kinderen die slechtziend, blind, slechthorend of doof zijn. Zij leven in een isolement en zijn vaak slachtoffer van misbruik en mishandeling. Imena Foundation heeft in de Chief van dit gebied een geweldige partner gevonden om de situatie van juist deze kinderen te veranderen: de bouw van een school voor dove en blinde kinderen in Kapeya tussen de beide andere scholen in. Met geschoolde leerkrachten en aangepast lesmateriaal, een schoolbus en een slaapzaal. Middels acties en de verkoop van de artikelen in de Cadeauwinkel sparen we het benodigde bedrag van bijna 100.000 euro bij elkaar. Zie: www.imenafoundation.nl