Afbeelding
Foto: Fotobewerking W.Helfrich

Lezing Gevangen in Friesland

zondag 21 april 2024 14:00 tot 16:00

Uitnodiging voor een Historische Lezing

Wij zijn verheugd u uit te nodigen voor een intrigerende lezing getiteld “Gevangen in Friesland” gepresenteerd door de ervaren spreker Willem Helfrich. 

Ticket: € 5,50 p.p. incl koffie en thee.

Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland, waar misdadigers al of niet schuldig tijdelijk werden opgesloten in blokhuizen, stadspoorten en verdedigingstorens tot aan hun berechting. De lezing belicht het verhaal over de strafgevangenis in Leeuwarden, aangevuld met unieke foto’s die een visuele context bieden aan de historische vertelling.

De middag zal ook worden verrijkt met de nieuwste cijfers en inzichten over het hedendaagse gevangeniswezen, gepresenteerd door Willem Helfrich. Een unieke kans om de ontwikkelingen door de eeuwen heen te vergelijken en te begrijpen.

Over de spreker:

Willem Helfrich is een gerespecteerde gevangenisbewaarder met twintig jaar ervaring in het vak. Zijn diepgaande kennis en persoonlijke ervaringen maken hem een boeiende spreker die het publiek zal meenemen op een reis door de geschiedenis van de cipier. 

Wij verheugen ons op uw komst en op een inspirerende middag vol kennis en inzichten met de mogelijkheid om dit boeiende onderwerp met u te delen.

Locatie