De diepe wortels van het boerenbestaan in Noord-Nederland
De diepe wortels van het boerenbestaan in Noord-Nederland Foto: redactie OBSERVEUM

Lezing Professor Dr. D.C.M. Raemaekers

donderdag 8 februari 2024 20:00 tot 22:00

Het OBSERVEUM is verheugd om u uit te nodigen voor een boeiende lezing door de gerenommeerde professor Dr. D.C.M. Raemaekers. De lezing, getiteld “De diepe wortels van het boerenbestaan in Noord-Nederland”, belooft een intrigerende reis te worden naar het verleden van de agrarische samenleving in onze regio. 

?? Datum: 08-02-2024 ?? Tijd: 20:00 uur?? Locatie: OBSERVEUM, Menno van Coehoornweg 9, 9251 LV Burgum. 

Over de Lezing: Professor Dr. D.C.M. Raemaekers werpt een fascinerende blik op de uitvinding, ontwikkeling en verspreiding van de landbouw, die de wereld op haar grondvesten deed schudden. Zijn focus ligt specifiek op de eerste boeren in Noord-Nederland, niet te verwarren met de bekende hunebedbouwers, maar eerder bekend als de Swifterbant-cultuur volgens archeologisch onderzoek. Via onlangs ontdekte inzichten in het prille begin van akkerbouw en veeteelt zal de professor ons inwijden in hoe deze vroege boeren hun bestaan vormgaven en welke impact dit had op hun samenleving.

Over Professor Dr. D.C.M. Raemaekers: Professor Raemaekers is een vooraanstaande autoriteit op het gebied van landbouw. Met jarenlange expertise en diepgaand onderzoek deelt hij zijn kennis op een toegankelijke en boeiende manier.

Toegangsinformatie: Toegang tot deze verrijkende lezing is € 6.00. p.p. Er zijn max vijftig plaatsen beschikbaar. Mis deze unieke kans niet om meer te ontdekken over de diepe wortels van het boerenbestaan in Noord-Nederland. Wij hopen u te mogen begroeten op deze bijzondere avond in het OBSERVEUM. 

Opgave: U kunt zich opgeven via info@observeum.nl of bel met 0511465544