Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra Foto: Eigen foto artiesten

Orgelconcert Sebastiaan Schippers met fluitiste Ilse Terpstra

zondag 24 september 2023 15:00 tot 16:15

Stichting Op Toutenburg (Vijversburg, Bos van Ypey) en de Protestantse Gemeente Ryptsjerk organiseren op 24 september om 15.00 uur een muzikaal uur in de kerk van Ryptsjerk. Organist Sebastiaan Schippers krijgt die middag gezelschap van Ilse Terpstra op dwarsfluit.

Het evenement staat ook in het teken van Landschapstriënnale 2023. Die zet de schijnwerper op de Waddenkust. Tijdens het orgelconcert op het door de familie Ypey geschonken orgel zijn natuurbeelden van de kust en Ryptsjerk en omgeving te zien. De foto’s zijn gemaakt door Harmen Westra uit Ryptsjerk.

Het duo speelt in elk geval een bewerking over ‘Abba Vader’ van Teke Bijlsma en het prachtige ‘Minuet and dance of the blessed Spirits’ van Christoph Willibald Gluck. Ook Mozart, Corelli, Telemann en Morricone zullen klinken. Schippers zal voorts improvisaties spelen, waarvan in elk geval één op door de concertbezoekers aan te dragen melodieën. Toegang gratis, collecte na afloop.