kijken naar Venus
kijken naar Venus Foto: T. Meijer/Observeum

Sterrenkijkavond

vrijdag 9 juni 2023 19:00 tot 22:00

Iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00  zijn er twee presentaties in ons digitale planetarium. De koepel gaat open en bij droog en helder weer worden de telescopen uit de kast gehaald. Het is tijd om naar de hemel te turen en het heelal een stukje dichterbij ‘te halen’.    Vanavond zie je hoog in het zuidoosten twee heldere sterren. Het zijn Arcturus, hoofdster van de Ossenhoeder, en iets lager staat Spica, hoofdster van het sterrenbeeld Maagd te fonkelen. In het westen valt onmiskenbaar de planeet Venus op, met onze telescopen kun je bij heldere hemel de schijngestalte van Venus herkennen, de planeet is aan de rechterzijde verlicht en bevindt zich in het sterrenbeeld de Kreeft.