Afbeelding
Foto: Wiepkje Hoekstra

Fietstocht; Rûntsje troch de Wâlden

zondag 11 juni 2023 9:30 tot 17:00

Rûntsje troch de Wâlden fietsen kan de hele zomer

De fietstocht Rûntsje troch de Wâlden is dit jaar op zondag 11 juni. Er is een keuze uit drie routes. De lange tocht (+/- 80 km) kent vijf zogenaamde haltes die met recht pleisterplaatsen worden genoemd omdat het onderweg een rustpunt kan zijn waar iets kan worden genuttigd. Liefhebbers of geïnteresseerden kunnen één van deze locaties gebruiken als startpunt want je kunt op het traject door de Wâlden overal instappen. 

Woon je in de omgeving van Kollum dan zijn theetuin Bloemenparadyske aan het Paradyske 3 in Kollum of aan de andere kant van de route bij Teetun de Hollen in Ryptsjerk mooie plekken om te beginnen met thee of koffie met gebak. 

Diezelfde voorzieningen zijn er ook bij de Forelpoel in Kollumerzwaag en ook hier kunnen mensen beginnen aan ‘it Rûntsje’. Cadeauwinkel Op ‘e Stâl aan de Voorstraat in Buitenpost is voorzien van genoeg parkeerplekken en heeft als voordeel dat het vlakbij het treinstation zit. Dat geldt ook voor de nieuwe locatie De Ferbining, die ligt in Veenwouden aan het station.

Het advies is om wel vroeg te starten zodat je overal lekker de tijd hebt om even te zitten en iets te nuttigen of de omgeving te bekijken, je kunt er bij voldoende tijd een dag mee vullen om zo de mooie Fryske Wâlden op de fiets te verkennen. 

Maar heb je iets minder tijd of zin dan kan er ook een korte versie gefietst worden. Een rondje Wâlden oost of een rondje Wâlden west. Dan doe je drie van de vijf locaties aan. 

We zien je graag op 11 juni tussen 10.00 en 17.00 uur. Ook later in het jaar kun je de route natuurlijk fietsen en ben je welkom op de locaties. Kijk dan even op de site naar de openingstijden van de verschillende locaties of kijk even op de facebookpagina.