de musici van het Conforto Ensemble
de musici van het Conforto Ensemble Foto: Gerhard Drijvers

Concert: Conforto Ensemble

zondag 5 november 2023 16:00 tot 17:15

Op zondagdagmiddag 5 november 2023 begint in Beetsterzwaag om 16:00 uur het klassieke concert door de professionele musici van het Conforto Ensemble. Zij brengen hun programma “Grootse muziek in kleine setting”, waarin Franse klassieke muziek zal klinken van o.a. Bizet, Fauré, Saint-Saens, Debussy.

Dit ensemble bestaat uit een strijkkwartet (2 violen, 1 altviool en 1 cello), en hobo, fagot, hoorn en sopraan (zangeres). De per project wisselende bezetting bestaat uit acht professionele musici die hun sporen hebben verdiend in symfonieorkesten en klassieke ensembles. Het idee voor Conforto is ontstaan in de zomer van 2020 vanuit de gedachte dat de combinatie van muziek en poëzie juist een verbindende rol kan spelen in moeilijke tijden. Conforto speelt voor iedereen die behoefte heeft aan muziek als troost en verbinding. Het Conforto Ensemble biedt concerten met een breed palet aan troostrijke, bemoedigende en hoopgevende muziek, gelardeerd met toepasselijke poëzie.

Arrangementen. De muziek van bekende en minder bekende werken is speciaal voor deze kleine bezetting gearrangeerd door Gerhard Drijvers (hoornist en dirigent). De programma’s zijn toegankelijk, en de toehoorder hoeft niet per se liefhebber te zijn van klassieke muziek. Door de bescheiden setting komen deze concerten goed tot hun recht op kleine tot middelgrote concertpodia, maar ook tijdens bijv. een Lichtjesavond of een herdenkingsbijeenkomst.  Het programma wordt mondeling kort toegelicht.

De muzikale werken worden afgewisseld met teksten rond “Troost” die worden voorgedragen door leden van het ensemble.  We gebruiken teksten van de Nederlandse dichteres Hanneke van Eijken.

Bekijk de website van het ensemble, o.a. de trailer: zie deze link https://www.conforto-ensemble.nl

 Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl  

Foto-bijschrift: de musici van het Conforto Ensemble.

Datum:                zondag 5 november 2023

Locatie:               Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang aan de Vlaslaan t.o. 26, 9244 BP Beetsterzwaag

Parkeren:           gratis parkeren naast de kerk in de Vlaslaan en achter De Buorskip, Vlaslaan 26. Aanvang:            16:00 uur; ontvangst vanaf 15.30 u. Er wordt geen koffie/thee geschonken. Einde:                   ongeveer 17:15 uur - het concert duurt een uur zonder pauze. Entree:                Concert € 15, - incl. 9% BTW (t/m 18 jaar: gratis)

Kaart-voorverkoop: Online : 

bij Eventbrite – 

https://conforto-ensemble-5nov2023-Cultbee.eventbrite.nl of per email aan:             cultuur@cultbee.nl of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk.