Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Press4All / Freepik.com

Voetbal Dokkum – Anjum

Algemeen

Op het Harddraverspark stond zaterdagmiddag de wedstrijd Dokkum – Anjum op het programma. Terwijl Anjum met een prima reeks bezig is, zit de groen witte formatie van trainer Bos in een mindere periode. De laatste keer dat Dokkum een thuiswedstrijd van de withemden won was in het seizoen 2015/2016 door onder andere een hattrick van Jordi Minnema.

Ook vandaag bleven de punten in Dokkum, na 90 minuten stond er een 4-0 score op het bord. De groen-witte formatie van trainer Bos startte overrompelend, al na dertig seconden kopte Ismael Dahir uit een corner het leer snoei hard op het doel, maar met een fabelachtige reflex wist de Anjum doelman Lieuwe van Dijk een ogenschijnlijk doelpunt voor Dokkum te voorkomen. Amper dertig seconden later gaat de Anjum goalie echter gruwelijk in de fout, door een simpele bal los te laten waarvan Ismael Dahir profiteerde en vervolgens Rick Tamminga een niet te missen kans bood, die Dokkum naar een 1-0 schoot.

Na een klein kwartier komt het eerste gevaar van de gasten, het is Johan Boersma die over de rechter flank diep werd gestuurd, zijn schot werd door de Dokkum keeper Hylcardo Bakker tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop is het Wiebe Wessel Bos die fraai de 1-1 binnen kopt, de treffer werd echter vanwege buitenspel geannuleerd. Het spel speelt zich nu voornamelijk op het middenveld af, zonder dat zich voor beide teams echt kansen voordoen. Na een half uur is er weldegelijk een kans voor de gasten als uit een corner de bal werd ingekopt, maar het is Christiaan Wijnsma die op de lijn redding brengt. Na wat kansjes over en weer lijkt de rust aan te breken met de 1-0 stand, maar na een nieuwe aanval van de thuisclub is het Durk van der Veen die Ismael Dahir vrij speelt, die vervolgens in de 46e minuut Dokkum op 2-0 zet.

Na rust is de eerste kans voor de Anjumers maar ook deze leverde geen doelpunt. Na tien minuten in de tweede helft besliste Dokkum de wedstrijd als uit een vrije trap van Niek Dijkstra de thuisclub een corner oplevert, uit deze corner is het Christiaan Wijsnma die het leer tegen de touwen kopt en zo de wedstrijd in het slot gooit. Anjum probeert het nog wel maar een voorzet van Johan Boersma kwam net niet aan. In de 73e minuut waren de gasten dicht bij de eretreffer maar de kopbal van Wiebe Dijkstra uit een corner ging rakelings over. In de 75e minuut komt bij Dokkum de jonge Dennis Metz in het veld en maakt zijn debuut in het eerste van v.v. Dokkum. Vak voor tijd is het diezelfde Dennis Metz die zijn debuut glans geeft door na een prima actie Sebastiaan Plooy aanspeelt die vervolgens de 4-0 aantekent. Dit zal ook de eindstand zijn.

Volgende week staat voor Dokkum de uitwedstrijd tegen Ropta Boys op het programma.

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 9 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 11 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 11 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31