JJ Bouw in Eastermar ziet veel opties voor Plameco-plafonds

Algemeen

EASTERMAR - Elastisch, onderhoudsarm, ijzersterk en waterdicht. Het is maar een klein begin van de lijst voordelen die de plafonds van Plameco hebben. Jan Posthumus, eigenaar van JJ Bouw in Eastermar, is enthousiast. Sinds vier jaar is hij dealer van het hoogwaardige, flexibele kunststof materiaal dat geschikt is voor het maken van plafonds in ruimtes zowel binnen als buiten. JJ Bouw-medewerkers zijn gecertificeerd voor de montage.

Strak en in iedere kleur
"Het komt er reuze strak in, het blijft zeker dertig jaar goed. Plamenco-plafonds verkleuren niet en als je wilt, kun je het verven", vertelt Jan Posthumus. "Het is brandveilig, geluidsisolerend en ook bruikbaar in de badkamer, want vocht- en schimmelwerend."

Rekbaar en vochtwerend
De rekbare variant van Plameco-plafonds kan wel tien procent uitrekken zonder dat er iets mee gebeurt. "Ik heb wel meegemaakt, dat mensen lekkage hadden en dat er water op het plafond liep, 140 liter. Het Plameco-plafond was naar beneden gezakt, maar onbeschadigd. Er waren vochtplekken te zien op het materiaal, maar aan de zichtbare kant zag je niets. Onze monteurs konden het strak trekken en zo weer vastmaken. Sierlijstjes er omheen en klaar."

Hittebestendig zijn de Plameco-plafonds ook: "Handig voor een doorvoer van de geiser of houtkachel in het plafond."
Plameco-plafonds zijn er in verschillende uitvoeringen. Er is een variant die gemaakt is van polyester die minder buigzaam is, en een variant van rubberachtig materiaal. De rubberachtige plafonds zijn geschikt voor grote oppervlaktes in alle soorten ruimtes, maar kunnen bijvoorbeeld ook worden toegepast in een rondlopend dak.

Ook voor buiten in de veranda
"We passen het ook vaak toe in nieuwbouwhuizen, waar het bijvoorbeeld de akoestiek van een ruimte verbetert. Hiervoor verwerken we achter het plafond geluidsabsorberend materiaal", vertelt Jan Posthumus, die met zijn bouwbedrijf tevens is gespecialiseerd in het realiseren van verbouwingen en aanbouwprojecten als serres en veranda's.

"Een wolkenlucht als plafond dat kan met Plamenco-plafonds"

De mogelijkheden van Plameco-plafonds zijn schier eindeloos. "We kunnen er geluidsboxen achter plaatsen, zodat die onzichtbaar worden weggewerkt. Je kunt er een foto op laten drukken, en led-verlichting achter plaatsen: een mooi effect als het licht erdoor heen schijnt. Wat ook kan, is bijvoorbeeld fiberglasverlichting achter het doek monteren. De uiteinden geven licht en steken we er doorheen. Heb je dan voor een donker gekleurd doek gekozen, dan is het net een sterrenhemel." 

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 13 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 14 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 15 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 17 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23