Kapsalon Peter & Binny zit al dertien jaar aan de Schoolstraat 33 in Burgum. Binny en Peter komen uit een echte kappersfamilie.
Kapsalon Peter & Binny zit al dertien jaar aan de Schoolstraat 33 in Burgum. Binny en Peter komen uit een echte kappersfamilie.

Kapsalon Peter & Binny is er voor iedereen

Algemeen

BURGUM - In de ruime kapsalon van Peter & Binny wordt altijd met veel enthousiasme gewerkt. "Wy wolle fan eltse besite oan ús kapsalon in echt ferwenmomint meitsje," vertelt Binny Hoekstra, die samen met haar broer Peter Hoekstra al jaren aan de Schoolstraat 33 het kappersvak uitoefent. "Op 3 juny sitte wy hjir krekt trettjin jier, midden yn it moaie en gesellige sintrum fan Burgum."

Door Grietje de Jong-Taekema

Peter en Binny hebben in de loop der jaren in hun salon al heel wat kapsters van de kappersvakschool ROC Friese Poort opgeleid, een instituut waar Binny zelf ook examinator is. Sinds kort hebben ze hun team uitgebreid met drie vakkundige en gediplomeerde kapsters: Janita Luimstra, Anneke de Boer en Johanna Machiela.

Nieuwe team biedt
mogelijkheden

"Mei troch dizze útwreiding hawwe Peter en ik mear mooglikheden foar it organisearjen fan spesjale 'workshops', metamorfoses, breidskapsels en om prachtige 'looks' te meitsjen foar jong en âld. Wy binne hiel bliid dat dizze fammen ús team fersterkje, sadat wy ús aktiviteiten útwreidzje kinne en ús passy's folgje kinne." Daarbij kan men denken aan workshops 'stylen', waarbij met alle aanwezige attributen kan worden geoefend en tips worden gegeven, of speciale metamorfose-avonden waarbij jonge meiden hun lange kapsels laten omtoveren naar een hippe, kortere variant.

Daarnaast willen ze steeds meer gaan inzetten op leuke samenwerkingen met andere ondernemers in Burgum. "Burgum hat sa'n soad te bieden, sjoch mar ris yn it lêstendeis útbrochte 'glossy magazine' fan 'Burgum heeft meer'. Dêr stiet hiel wat ynformaasje yn oer de ferskillende ûndernimmers, in soad nijtsjes en in oersjoch fan wat der yn ús moaie doarp te belibjen is. As wy as ûndernimmers mei-elkoar oparbeiddzje, dan kinne wy Burgum hiel goed yn it sintsje sette. Want it is san aardich doarp, mei ferrassende winkeltsjes en folop gratis parkearmooglikheden."

Al dertig jaar zitten broer en zus in het kappersvak. In de familie Hoekstra werd dit van generatie op generatie doorgegeven. Kapsalon Hoekstra startte in 1938 in Burgum. In 2004 openden Peter en Binny, de derde generatie, de dames- en herenkapsalon aan de Schoolstraat. Vanaf het moment dat Hans Hoekstra stopte, stonden Peter en Binny ook voor deze klantenkring klaar.

Hoekstra: Een familie
vol kappers

"Pake, heit en omke hawwe tige fakkundige en sosjale kappers west foar de Burgumers en ynwenners fan de omlizzende doarpen. Wy besykje dizze line troch te setten en ek yn ús kapsalon it Hoekstra-gefoel út te dragen. Hjirby stiet de klant sintraal en fiele wy ús sterk ferbûn mei ús klanten. Harren beleving is hiel belangryk foar ús. Wy binne dan ek tige bliid mei al ús klanten."

Ook voor de 'ouderwetse' en authentieke kapperservaring kan men bij Peter & Binny terecht.

De jongste bezoekertjes zijn ook van harte welkom bij Peter & Binny. "Sy krije in soad romte en oandacht en hawwe it hjir altyd bêst nei't sin yn ús spesjale bernestoel. Der is ek in soad boartersguod, sadat se harren prima fermeitsje wylst heit of mem knipt wurdt."

Een groot gedeelte van de klanten bestaat uit mannen. "Dy wolle harren hier fansels ek goed fersoargje", lacht Binny. Om aan die wens tegemoet te komen beschikt de kapsalon over producten speciaal voor mannen, genaamd 'Haircare for men', bestaande uit shampoo, styling en een natuurlijke haarkleuring die binnen vijf minuten aan de wasbak wordt opgebracht. "Lekker fluch en fersoarge! Manlju hawwe der oer it algemien gjin nocht oan om tiden yn 'e stoel te sitten wylst de hierferve ynwurket. Dit is in leechdrompelige behanneling, dy't maklik sitten bliuwt, oant it tiid is foar de folgjende knipbeurt. Ideaal!"

"Neem eens een 'shot' voor je haar"

Kapsalon Peter & Binny is een Redken Ambassador Salon, wat wil zeggen dat de gehele lijn van Redken er verkrijgbaar is en dat ook het concept van het merk is doorgevoerd. "Wy binne gek op dit merk. Het is sa profesjoneel en wurket echt fantastysk. Yn de kommende wiken komme der, lykas oan it begjin fan elk seizoen, wer in soad nije produkten binnen." Ze raadt iedereen aan om de Facebookpagina van de kapsalon en de website goed in de gaten te houden voor alle nieuws.

Tevens van Redken is de onder de klanten van de kapsalon welbekende 'Shot': Redken Chemistry Intense. Een haarbehandeling die alleen kan worden uitgevoerd in een erkende Redken-salon en die in tien tot vijftien minuten het haar transformeert dankzij een op maat gemaakte 'chemistry cocktail'. "In echt ferwenmomint, in behanneling dy't it hier opknapt, reparearret en fersoarget."

"Der is sa'n soad
mooglik mei de
produkten fan Redken"

Ook voor medische problemen biedt Redken diverse oplossingen in de vorm van de Scalp Relief-producten. Deze zijn specifiek voor de verzorging en milde problemen van haar en hoofdhuid. "Redken is altyd 'up to date' mei de nijste techniken en ûntwikkelingen, dêrom binne wy ek sa bliid mei dit merk."

Een voorbeeld van een nieuw en hip product zijn de kleuren van New City Beats. De lijn bestaat uit zeven knallende en pastelkleuren die tot twaalf wasbeurten blijven zitten. "Hjirmei makkest de prachtichste kreaasjes en feroarest hieltyd dyn 'look'. Der is safolle mooglik mei de Redkenprodukten."

De kapsalon had onlangs wat problemen met de KPN, waardoor de vaste telefoon en de pinautomaat niet werkten. "Gelokkich binne wy no wer prima te berikken op ús gewoane, fêste nûmer: 0511-469555 en kinne ús klanten hjir wer gebrûkmeitsje fan de pin."

Bellen voor een afspraak kan tijdens openingstijden. Ook kan men altijd even binnenlopen om te informeren. Vaak kan men op korte termijn nog wel worden geknipt.


Volg Kapsalon
Peter & Binny online

Kijk op www.kapsalonpeterenbinnyburgum.nl voor alle informatie over de producten van Redken en andere nieuwtjes over de kapsalon. Ook op Facebook zijn Peter & Binny te volgen.

Het nieuwe, frisse team, uitgebreid met drie kapsters. V.l.n.r.: Peter Hoekstra, Binny Hoekstra, Janita Luimstra, Johanna Machiela en Anneke de Boer.
Elk seizoen komt Redken met nieuwe producten. New City Beats bijvoorbeeld, dat prachtige haarkleuren biedt die twaalf wasbeurten blijven zitten.

Actueel

Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 1 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 2 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 2 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 3 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 4 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 20 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 20 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 21 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 23 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen gisteren
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02