Het nieuwe magazine van Burgum is uit.
Het nieuwe magazine van Burgum is uit. Foto: Sieds Haven fotografie

Er wordt hard gewerkt in en aan Burgum

Het nieuwe magazine 2023/2024 van Burgum is uit. Dinsdag 30 mei overhandigden de initiatiefnemers het eerste exemplaar aan wethouder Caroline de Pee van de gemeente Tytsjerksteradiel. Woensdag 31 mei ontvangen alle Burgumers een exemplaar in de brievenbus.

Alweer de zevende editie van het Burgumer magazine, dat begon in 2016 met het idee om Burgum beter in beeld te brengen bij inwoners en bezoekers. “Wij zijn trots op ons dorp en onze omgeving” vertelt Miriam Meijer. “Wij worden iedere uitgave weer geïnspireerd door de nieuwe ontwikkelingen en initiatieven die er in Burgum ontstaan.” Wethouder de Pee vult dit aan: “Burgum heeft alles in huis om uit te groeien tot een krachtig centrum voor de regio, waarbij gratis parkeren een visitekaartje is.”

Lokale verbinding 

"Want dat is onze stelligste overtuiging”, zegt Aline Sprokkereef. "Lokale verbinding en lokaal versterken heeft de toekomst. Wij hebben elkaar nodig voor een fijne leef- en werkomgeving.” Tijdens een drukbezochte netwerkbijeenkomst dinsdagavond 30 mei in het Maximacentrum werd het magazine uitgereikt aan de ondernemers. Niet alleen in Burgum, maar ook in de omgeving wordt het magazine verspreid. "Voor wie er toch niet eentje heeft ontvangen liggen er gratis exemplaren bij de deelnemende bedrijven”, geeft Mirjam Kooi aan.

Burgum.nl

Eind vorig jaar werd de nieuwe website Burgum.nl gelanceerd. Dé website van Burgum voor en door inwoners en bedrijven. Daar vind je informatie over evenementen, winkels, horeca, maar ook over sport- en cultuur in Burgum en omgeving. Plan je bezoek en raadpleeg de site. Wie de komende dagen een kijkje neemt op de site, kan meedoen aan de ludieke prijsvraag ‘zoek de blauwe hond’, waarbij je ook nog een mooie prijs kunt winnen.