Afbeelding
Foto: Felix Kuntoro

Podium Gym Academy Dokkum tijdens acrowedstrijd in Duitsland

Algemeen

Afgelopen weekend maakten vijf acroteams van GYM ACADEMY Dokkum de trip naar Duitsland om mee te doen aan de “Offene Landesmeisterschaften Sportakrobatik”. Samen met drie teams van de afdeling Leek vertrokken de meiden, trainers, ouders en jury woensdag naar Duitsland.  

In Duitsland wordt er niet gewerkt op niveau maar wel in leeftijdscategorieën. De teams van Dokkum moesten het dan ook opnemen tegen een aantal internationale topsportteams. Dit deden ze niet onverdienstelijk en er werd dan ook een aantal mooie podiumplaatsen behaald.  

Junior 2 

In deze categorie streden twee teams mee en wel Flore Postma / Charissa de Vries en Linda van der Bijl / Britt Metz. Beide teams hebben prachtige oefeningen neergezet in een sterk deelnemersveld. Linda en Brit behaalden voor hun balans oefening een 5de plaats en Flore en Charissa werden hier 4deBij de tempo oefening deden Flore en Charissa mee voor het podium, vooral technisch scoorden ze zeer hoog. Hiervoor mochten ze dan ook zilver in ontvangst nemen. Linda en Britt werden hier 6de met vooral artistiek een hoge waardering. 

Meisterklasse 

In deze categorie kwamen twee duo’s en een trio van Dokkum de vloer op. In een prachtige ambiance probeerden ze hun beste oefening neer te zetten. Het trio Marieke de Beer, Arwen Bo de Jager en Anne Sophie Kraamer zetten twee prachtige oefeningen neer. Zowel balans als ook tempo verliep super en ze behaalden dan ook mooie scores. Voor hun balans oefening, met handstandtoren, kregen ze brons omgehangen en op tempo werden ze 4de 

Het duo Aukelies IJbema en Janet van der Meulen kon deze dag alleen balans laten zien en deze ging super, de jury wist dit te waarderen met een 4de plaats. Clubgenootjes Mellanie Mertens en Eva Kienstra stegen boven zichzelf uit met hun geweldige balans oefening. Ze scoorden technisch hoger dan enkele topsportteams wat een zeer bijzondere prestatie is. Door de moeilijkheid verliezen ze terrein t.o.v. de topsportteams maar met een totaal van maar liefst 26.880 verdienden ze terecht de zilveren medaille. Ook de tempo oefening van dit team was een genot om naar te kijken en met een mooi puntentotaal werd het een 3de plaats en dus goed voor brons. 

Een prachtige eerste internationale ervaring voor teams jury en trainers van GYM Academy Dokkum.