Werkgroeplid van het Dichterspaad Aldegea Michiel de Wal bij het informatie- en routebord van het dichterspaad.
Werkgroeplid van het Dichterspaad Aldegea Michiel de Wal bij het informatie- en routebord van het dichterspaad. Foto: Actief Media

(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea?

Algemeen

Video - De oude panelen met gedichten staan er inmiddels al weer zo’n vier jaar en zijn door de weersinvloeden behoorlijk verbleekt. Dus vindt Dorpsbelang Aldegea het de hoogste tijd om het Dichterspaad Aldegea van nieuwe inspiratievolle gedichten te voorzien.

Michiel de Wal bekijkt paneel bij Sint Agathatsjerke. 

Dit wordt de vierde editie van het Dichterspaad die natuur en cultuur met elkaar verbindt. Ook deze editie wordt uitgevoerd door Doarpsbelang Aldegea. Michiel de Wal doet als werkgroeplid van het project hierbij een oproep aan talentvolle woordkunstenaars hun gedicht op te sturen. “Dat kan zowel in het Fries als in het Nederlands. De geselecteerde gedichten zullen uiteindelijk op 17 panelen langs de route te zien zijn”, laat De Wal weten

De earste stap, de lêste tree,
it libben is een kuiertocht
Op gieltsjes en scherjontsjes
ha jong en âld it paad besocht.

Dit eerste couplet uit het gedicht ‘Kuierklompen’ van Harmen Houtman kan aan het eind van dit jaar niet meer gelezen worden op het paneel tegenover de Sint-Agathatsjerke in de dorpskom van Oudega (Smallingerland).

Oudega is een dorp met een nieuw havengebied en een verbinding met de Ie. Het ligt in het coulisselandschap van de Friese Wouden en is daardoor zeer geschikt voor een prachtige wandel- en fietsroute. Een deel van de route loopt door het Nationaal Park De Alde Feanen.

Vandaar dat Doarpsbelang Aldegea een oproep doet aan alle dichters, jong en oud, nieuw en ervaren, van ver en dichtbij, om een gedicht op te sturen naar: dorpsbelang-aldegea.sm@hotmail.com en hopelijk komt jouw gedicht dan op één van de panelen te staan. Insturen kan tot 1 augustus van dit jaar. De uitgekozen dichters worden later in dit jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst, waar de gedichten worden gepresenteerd en voorgelezen.