Een spelmoment van Broekster Boys tegen Drachtster Boys.
Een spelmoment van Broekster Boys tegen Drachtster Boys. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys KOPLOPER na fortuinlijke winst in Drachten.

Algemeen

De wedstrijd tegen Drachtster Boys was misschien wel de slechtste wedstrijd van Broekster Boys van dit seizoen. Drachtster Boys speelde misschien wel zijn beste wedstrijd en dan heb je dus de pech van een degradatiekandidaat of het geluk van een kampioenskandidaat want dat bepaalde uiteindelijk de 0-2 overwinning voor Broekster Boys.

Broekster Boys begon wel goed aan de wedstrijd en had al vroeg een beste kans toen de vrije trap van Abe Koopmans prima door Jos Regnerus op het doel gekopt werd. Keeper Emile Peeters wist met een katachtige redding te voorkomen dat Broekster Boys al vroeg op de gewenste voorsprong zou komen. 5 minuten later was het wel raak. De hard werkende Vincent Hoekstra speelde de bal naar Regnerus die een perfecte voorzet gaf. Piet Wessel Dijkstra maakte het met een uitstekende kopbal af. Daarna nam Drachtster Boys het initiatief over maar kon in de eerste helft maar tot een enkele gevaarlijke doelpoging komen die door Sander de Boer prima tegen gehouden werd. Behalve een drinkpauze waren er geen noemenswaardige bijzonderheden te zien in deze eerste helft.

De tweede helft was Drachtster Boys de bovenliggende partij en waren er enkele hachelijke momenten te beleven voor het doel van de Boer. Broekster Boys kwam maar niet in zijn spel en was na enkele passes snel de bal weer kwijt. Ook de zogenaamde “tweede bal” was grotendeels voor Drachtster Boys en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze leek er na 66 minuten ook te komen maar werd door assistent –scheidsrechter Leene van de Singel voor buitenspel afgevlagd. Ook Niels Westerlaan wist in deze 2e helft nog een bal van de lijn te halen en daarmee kwam Broekster Boys goed weg. Het grootste gelukmoment voor BB moest nog komen want het was bijna niet te bevatten de bal in een schimmige die tot enkele doelpogingen leidde, niet het doel in mocht en bij de laatste poging was het de engel op de lat die de gelijkmaker voorkwam. Drachtster Boys rook kansen om een nuttig (en verdient) punt te kunnen pakken maar slaagde daar niet in. De 0-2 uit de counter van Vincent Hoekstra was uiterst pijnlijk voor de thuisclub. Waar vele dachten aan buitenspel vond scheidsrechter Albert dat de bal nog door de verdediger werd geraakt en er een nieuwe situatie ontstond. Assistent scheidsrechter Geert van Eerde ging er in mee en hield de vlag naar beneden.

De conclusie mag zijn dat Broekster Boys hier heel goed weg kwam met de 3 punten en mede door de puntendeling tussen Pelikaan S en Blauw wit de nieuwe koploper in de eerste klasse werd. Drachtster Boys zal nog flink aan de bak moeten om nog enkele puntjes binnen te halen want het staat maar een puntje boven de nacompetitie-degradatie plekken. Met de wedstrijden tegen t Fean dat op drie puntjes staat en degradatie wil voorkomen en datzelfde geldt een week later voor de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. 2 echte degradatiekrakers dus.

Voor Broekster Boys liggen de kaarten wat anders. De verassende en trotste koploper is volgende week vrij ( vanwege de terugtrekking van VVG) en kan rustig afwachten of de achtervolgers punten laten liggen. ONS Sneek, Oranje Nassau Groningen, Blauw wit en Pelikaan moeten hun wedstrijden dan winnen om het min of meer in eigen hand te willen houden. De laatste speelronde in ongekend spannend als Broekster Boys naar Winsum gaat. Winsum is nog volop kansrijk voor een periode titel en met de wedstrijden Pelikaan-ON Groningen en ONS-Sneek-Blauw Wit spelen er tot de laatste speeldag nog 5 ploegen voor de titel. Dat Broekster Boys daar een van is had vooraf niemand verwacht. Eerst dus een weekje afwachten en dan maar eens kijken hoe de kaarten liggen. Spannend is het in ieder geval wel.