Strandheemfestival 2022.
Strandheemfestival 2022. Foto: Willem Jan de Bruin

Hemelse Hoop op Strandheem Festival

Algemeen

Op Hemelvaartsdag begint het Strandheem Festival. Van 18 t/ 21 mei zal in Opende het grootste christelijke festival van het noorden plaatsvinden. Er verrijst een sfeervol festivalterrein met tenten voor samenkomsten, avondconcerten, kinder- en jongerententen en seminars. Sicco Kits, organisator van het festival, heeft er zin in om samen met duizenden christenen het geloof te vieren.

Het thema van Strandheem festival 2023 is ‘Hemelse Hoop’. “In een wereld waarin veel ellende is en de liefde vaak ver is te zoeken lijkt de hoop soms vervlogen. Maar onze hoop is het geloof in God. Door Hem mogen we hoopvol leven en uit kijken naar een nog mooier leven als ons leven hierop aarde eindigt.”

‘We zijn het hele jaar al bezig om alles rond te krijgen. Ook dit jaar is het weer gelukt om een heel gevarieerd programma samen te stellen. Ik kijk niet speciaal naar iets uit maar het is wel bijzonder om de sound van een typisch Schotse band, Celtic Worship, te horen op het festival.’ Sinds 1977 worden er al evangelische campagnes gehouden nabij Strandheem. In 2014 sloot Kits zich aan bij het evenement. ‘Ik wilde mijn passie voor het evangelie graag vertalen in het organiseren van een feest. Deze passie kan ik hier prima in kwijt.’ Naast muziek zijn er ook diensten, een jongeren- en kinderprogramma, workshops en bijzondere seminars. ‘Er komt ook een kerkleider over uit Irak die zal vertellen over het Christendom aldaar en een man uit Nigeria wiens gezin is aangevallen door Boko Haram, waarbij zijn vader is vermoord.’ In 2022 kwamen maar liefst 13.500 bezoekers op het festival af. Door de steun van maar liefst 200 ondernemers kan het festival zorgen voor een gratis dagprogramma en parkeergelegenheden. Voor de avond dienen wel kaarten te worden gekocht. Het complete programma is te vinden via www.strandheemfestival.nl en verderop in deze krant.