Gerrie van der Meulen en Aafie Mulder.
Gerrie van der Meulen en Aafie Mulder. Foto: Karen den Boer, Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra voor de klas

Zaken

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart 2023 wordt landelijk alweer de 12e ‘Week van het geld’ georganiseerd. Jong leren omgaan met je geld is belangrijk, want als je dat nu goed kunt, lukt het je later ook beter je financiën te regelen. Bij ruim vierduizend basisscholen in het hele land staan in aansluiting op de ‘Week van het geld  gastdocenten van de bank voor de klas om met de kinderen de spannende Cash Quiz te spelen.

Ook Aafie Mulder en Gerrie van der Meulen van Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Burgum doen mee aan ‘Bank voor de klas’. Gerrie vertelt: “Wij gaan in april op bezoek bij de hoogste groepen van CBS De Arke en OBS ’t Partoer in Burgum om de Cash Quiz te spelen.” De Cash Quiz is een educatief spel, speciaal gemaakt voor ‘Bank voor de klas’. Door de quiz te spelen leren de kinderen spelenderwijs van alles over geld en bankzaken. Daarnaast doet de klas ook automatisch mee met de landelijke winactie.

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met geld leren omgaan. De Cash Quiz is daar een mooie manier voor.” vult Aafie aan. “Kinderen in groep 7/8 staan op het punt naar het voortgezet onderwijs te gaan. Dan krijgen veel kinderen een eigen bankrekening en bankpas en wordt het steeds belangrijker om financieel zelfredzaam te worden. Met onder andere de Cash Quiz dragen wij ons steentje daar aan bij. Want spelenderwijs leren de kinderen zo best veel over bankzaken. En het is natuurlijk ook superleuk om de hele klas zo fanatiek mee te zien doen!”

Meer lezen over wat RegioBank doet aan financiële educatie? Dat lees je op https://www.regiobank.nl/waarom-regiobank/regiobank-zet-zich-in-voor-leefbare-buurt.html