Naar schatting 14.000 bezoekers kwamen op deze editie van het Strandheem Festival af.
Naar schatting 14.000 bezoekers kwamen op deze editie van het Strandheem Festival af. Foto: Strandheem Festival

Strandheem Festival in rep en roer

Algemeen

Met als thema Hemelse Hoop beleefde het Strandheem Festival op zondag 21 mei een bijzondere dag. De Armeens-Nederlandse spoedeisende hulparts Gor Khatchikyan zette het aanwezige publiek in vuur en vlam. Er werd een oproep gedaan om een figuurlijke aardverschuiving in Groningen te laten plaatsvinden. ‘Zet je dorp en kerk in rep en roer.’ Naar schatting 14.000 bezoekers kwamen op deze editie van het Strandheem Festival af.

Getuigenis

Maar liefst 3000 mensen waren zondag afgekomen op de bijzondere spreker Gor Khatchikyan. De grote tent zat vol met zo’n 1500 mensen terwijl buiten ook nog eens 1500 belangstellenden de vurige speech van deze hulparts beluisterden. Gor Khatchikyan zet zich als arts in bij vuurhaarden overal ter wereld. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma ‘Premier Gezocht’  te winnen. Tijdens zijn werkzaamheden in Zuid-Afrika raakt hij in gesprek met gewonde jongeren en zet hij ze aan het denken over hun leven en het geloof. Iets waar hij ook op het Strandheem Festival van getuigde. 


Workshop tijdens Strandheem Festival. - Foto: Strandheem Festival

Andere hoogtepunten waren de Schotse band Celtic Worship en de NoorderBasis KidsPraise met 1500 kinderen in de grote tent op zaterdagmiddag. Daarnaast was er het hele weekend een prachtig jongerenprogramma van het Uwave team en ook de kinderdiensten werden heel goed bezocht.

Indrukwekkend optreden

Tijdens het Strandheemfestival werd er natuurlijk veel gezongen. Dat varieerde van een mooi optreden op vrijdag van Pearl Jozefzoon en het West Lauwers Mannenkoor tot een indrukwekkende performance van Eline. Vier dagen lang bezochten oud en jong het festival van ‘ Hemelse Hoop’. Op social media kun je nog even nagenieten van dit bijzondere evenement wat uniek is voor Het Noorden van Nederland.