Wer't een lytse fuotbalclub grutsk op wêze kin.
Wer't een lytse fuotbalclub grutsk op wêze kin. Foto: Ingezonden

Wer’t een lytse fuotbalcub grutsk op wêze kin…..

Algemeen

Afgelopen februari kreeg onze voetbal club VV Suameer van de KNVB een mailtje dat er een Nederlands kampioenschap voor Meisjes onder de 13 jaar georganiseerd word op zondag 18 juni 2023 in Bergen op Zoom. 

De district manager had aangegeven dat het meisjes team van VV Suameer onder de 13 jaar in aanmerking komt voor het NK Ticket Wildcard omdat dit team dit seizoen echt top presteert. Het gaat om de Wildcard namens district Noord. Nou heeft het jeugdbestuur van VV Suameer dit doorgemaild naar de leidsters en trainer van dit team en zij waren net als het bestuur gelijk enthousiast.

En dan moet er wel het een en ander geregeld worden natuurlijk van hoe gaan we er heen? Maar dat was snel voor elkaar er waren snel twee busjes geregeld en de rest van de onkosten die die dag gemaakt worden zijn nu ook gedekt. De meisjes hebben er echt zin in om van uit het hoge noorden een hele dag te voetballen tegen hun leeftijdsgenootjes en dat allemaal op een Nederlands Kampioenschap.

Sumar ( Suameer) is maar een dorp van een 1355 inwoners heeft een voetbalvereniging met 7 jeugdteams, ( waarvan 2 meisjesteams ) en 6 senioren teams ( waarvan 2 dames teams) Dus dat dan de KNVB deze meiden deze kans geeft is toch echt geweldig…