V.l.n.r.: Swany de Haan, Larissa van der Woude, Mare van der Meulen, Lieke van der Meer, Anne Sophie Kraamer
V.l.n.r.: Swany de Haan, Larissa van der Woude, Mare van der Meulen, Lieke van der Meer, Anne Sophie Kraamer Foto: Ingezonden

Friese titels voor Turn- en Gymsport Dokkum!

Algemeen

Op zaterdag 20 mei mochten we het Fries kampioenschap turnen in Dokkum houden. Het was een succesvolle wedstrijd waarbij de organisatie door Turn- en Gymsport Dokkum goed is verlopen en er tevens mooie resultaten zijn behaald.

Beide middenbouwteams wonnen na een goede wedstrijd het zilver voor de tweede plek op het Fries kampioenschap. Het middenbouwteam niveau 4 bestond uit Bo Meijer (Oentsjerk), Lynn Bandstra (Dokkum), Neelke Lijzenga (Dokkum), Ellin de Boer (Dokkum) en Nina van der Vliet (Burgum) en het middenbouwteam niveau 5 bestond uit Silke Wiersma (Dokkum), Sylke Ytsje Hamstra (Dokkum), Esmee Mullender (Dokkum) en Merle Bouma (Rinsumageast).

Bij de jeugd derde divisie turnden Mare van der Meulen (Hurdegaryp), Anne Sophie Kraamer (Dokkum) en Lieke van der Meer (Dokkum). Mare turnde een foutloze meerkamp. Ze won terecht het goud en daarmee de titel Fries kampioen! Lieke turnde zich naar de vijfde plek en Anne Sophie naar de elfde plek.

Swany de Haan (Rinsumageast) en Larissa van der Woude (Gordyk) turnden bij de senioren derde divisie. Het publiek en de trainers en andere turnsters waren zeer onder de indruk van de spectaculaire elementen in deze categorie. Helaas was er bij Larissa op de brug een fout gemaakt met een punt neutrale aftrek. Hierdoor kreeg zij bij de prijsuitreiking in plaats van de titel Fries kampioen het brons omgehangen. Swany turnde zich naar de vierde plek.