Be Quick Dokkum verliest crusiale wedstrijd tegen S.V. Oosterwolde.
Be Quick Dokkum verliest crusiale wedstrijd tegen S.V. Oosterwolde. Foto: Ingezonden

Be Quick Dokkum verliest cruciale wedstrijd tegen S.V. Oosterwolde

Algemeen

Groot was de teleurstelling op het Tolhuispark in Dokkum. Be Quick stond na een uur op een riante 3-1 voorsprong tegen Oosterwolde en leek volledig op koers naar een rechtstreekse handhaving. In het laatste kwartier ging het echter helemaal mis. De gasten scoorden drie keer en BQ bleef gedesillusioneerd achter. Het zal zich nu via de nacompetitie veilig moeten stellen, al is er theoretisch nog een klein kansje op rechtstreekse handhaving.

Het begon goed voor de Dokkumers, want spits Rudmer Loonstra was al in de openingsminuten twee keer heel dicht bij een treffer. Het schot ging over het doel en de kopbal ging net naast. Na vijf minuten lag de bal aan de andere kant wel in het net. Jelmer de Vries benutte de eerste de beste kans, 0-1. Na een klein kwartier kwam BQ op gelijke hoogte. Rudmer Loonstra kopte raak na een hoekschop van Rob Dijkstra. Gert Jan Koopmans schoot namens BQ op de paal en vlot daarna moest BQ keeper Nick Dijck redden op een hard schot.

Na rust wist BQ binnen tien minuten twee keer te scoren. Eerst was het de in het elftal gekomen Gregory Daraji die prachtig uithaalde en hoog raak schoot. De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Een prachtige aanval via Gregory Daraji en Anko Talman werd afgerond door aanvoerder Rudmer Loonstra. BQ leek op weg naar een 4-1 voorsprong want Loonstra kwam snel daarna alleen voor keeper Jarno Atsma, maar de spits schoot de bal naast.

Twintig minuten voor het einde werd het knap spelende Oosterwolde beloond voor het harde werken, al gaf de Dokkumer defensie wel erg veel ruimte. Robin Bos zorgde met zijn treffer voor hoop bij de gasten. Daar waar Oosterwolde hoop kreeg, gebeurde bij BQ het tegenovergestelde. Het liet zich terugdrukken, maakte slordige fouten en zag Robbie Wagenaar de 3-3 binnenschieten. Er was toen nog ruim tien minuten te spelen en de wedstrijd was weer helemaal open.

Vijf minuten voor het einde kreeg BQ via Rudmer Loonstra nog een prachtige kans. De aanvoerder kwam alleen voor de keeper, maar de sluitpost wist knap redding te brengen. In de slotminuten verspeelde BQ ook nog dat ene puntje. Opnieuw kregen de gasten te veel ruimte en Robin Bos prikte de 3-4 tegen het net. Be Quick bleef met een kater achter en mag over twee weken starten in de nacompetitie, tenzij er volgende week zaterdag nog een klein wondertje gaat gebeuren.