Bezetting traditioneel Pinkstertoernooi DLTC weer in de lift.
Bezetting traditioneel Pinkstertoernooi DLTC weer in de lift. Foto: Freepik.com

Bezetting traditioneel Pinkstertoernooi DLTC weer in de lift

Algemeen

Een van de grootste open tennistoernooien in Friesland barst op vrijdag 26 mei los in Drachten. Na een dip na de coronaperiode waarin het Pinkstertoernooi niet gehouden kon worden, weten nu weer meer tennissers uit heel Nederland de weg naar Drachten te vinden. Het tennispark van DLTC verwelkomt in het komend Pinksterweekeinde bijna 200 spelers uit heel Nederland.

De tennissers komen uit in de sterktes 2 t/m 7, in de categorieën enkel, dubbel en mixed dubbel. De hoogste categorie (sterkte 2) zit vlak onder de Nederlandse top. De deelnemers komen uit alle windstreken: Zoetermeer, Kaag, Amsterdam. Ook Groningen, Drenthe en natuurlijk Friesland zijn goed vertegenwoordigd.

Ook dit jaar is er een tijdelijke camping op het tennispark, voor tenten, campers en caravans. DLTC kan veel spelers hierdoor onderdak bieden tijdens dit meerdaagse toernooi.

De eerste wedstrijden beginnen vrijdagmiddag 26 mei. Maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, is als vanouds gereserveerd voor de finales. Belangstellenden die van toptennis willen genieten of hun favoriet aanmoedigen zijn vanzelfsprekend welkom op het tennispark aan de Folgeren in Drachten.