Pinksterfeest 316 een samenzijn voor alle leeftijden.
Pinksterfeest 316 een samenzijn voor alle leeftijden. Foto: Festival 316

Samenzijn tijdens Pinksterfeest 316 Wijnjewoude!

Algemeen

Dat samenzijn niet altijd zo vanzelfsprekend is, is de afgelopen drie jaar gebleken. Daarom belooft het dit jaar rond Hemelvaart en Pinksterfeest Wijnjewoude een bijzondere tijd te worden, waar jongeren, gezinnen en belangstellenden elkaar tijdens twee unieke evenementen gaan ontmoeten op Ald Duerswâld Wijnjewoude.

Square Drachten

In deze tijd waar social media veel impact op het leven van jongeren heeft, is een persoonlijke fysieke ontmoeting met leeftijdsgenoten vaak een verrassende ontdekkingsreis. Zo is ‘Square Drachten’ georganiseerd vanuit de vrije baptistengemeente Bethel Drachten tijdens het Hemelvaartsweekend van 18 tot 21 mei een uniek interkerkelijk tienerevenement in het Noorden van Nederland, waar tieners actief met elkaar bezig kunnen zijn. Met prachtige activiteiten (sport & action) en diepgaande ontmoetingen (meetings met professionele band en goede sprekers) is Square een te gek weekend en vaak een persoonlijke ontdekkingsreis! Voor jongeren is Square een trainingsplek om te groeien in leiderschap. Er worden een 800 tieners verwacht met een totaal aan ongeveer 400 vrijwilligers. www.squaredrachten.nl. “Fantastisch dat dit kan en we zijn ook heel blij dat we samen kunnen werken om dit mogelijk te maken”, laat mede-organisator Willem Jongsma weten.


Foto: Ingezonden

Pinksterfeest 316

Tijdens het Pinksterweekend 2023 van vrijdag 26 mei tot en maandag 29 mei is er natuurlijk het jaarlijks terugkerende bekende Pinksterfeest 316 met dit jaar als thema: God kijkt naar jou om?! Willem Jongsma: “Er staat zowel een vraagteken als een uitroepteken in het Thema. Dat is wat het op kan roepen. Dit thema werken we gedurende het pinksterweekend uit voor alle leeftijden, waarbij actuele thema’s, persoonlijke ervaringen en bijbelteksten een leidraad zijn.”

Zo staat In Mat. 6:30: “Kijk eens naar de bloemen in het veld. Die staan daar te bloeien zonder zich druk te maken. En toch zag koning Salomo, met al zijn pracht en praal, er niet zo mooi uit als zij. Als God zo goed zorgt voor de bloemen, die vandaag in het veld staan en morgen weg zijn, zal Hij dan niet nog veel beter voor u zorgen?”

Voor het hele gezin

Pinksterfeest 316 is een feest voor het hele gezin, waarbij de organisatie iedereen uitnodigt om dit samenzijn persoonlijk mee te maken. Wil je gewoon even een kijkje nemen, dan kan dat natuurlijk altijd. Je bent van harte welkom, waarbij er altijd een warm ontvangst is met koffie, thee of fris. Wil je meer weten over het programma kijk dan op www.pinksterfeest316.nl of scan de QR Code.

Datum: Vrijdag 26 mei t/m maandag 29 mei 2023 - Locatie: Ald Duerswâld Wijnjewoude