Op verschillende basisscholen in Nederland worden al technieklessen voor kinderen aangeboden. Op speelse en aansprekende wijze maken kinderen kennis met techniek. Dit meisje is met K’nex een bijzondere constructie in elkaar aan het zetten. Ze heeft er veel plezier in!
Op verschillende basisscholen in Nederland worden al technieklessen voor kinderen aangeboden. Op speelse en aansprekende wijze maken kinderen kennis met techniek. Dit meisje is met K’nex een bijzondere constructie in elkaar aan het zetten. Ze heeft er veel plezier in! Foto: Techniek Tastbaar

Onderwijs en bedrijfsleven organiseren doe- en beleefevent Techniek Tastbaar

Op vrijdag 2 juni staat het Dockinga College in Dokkum in het teken van Techniek Tastbaar; een doe- en beleefevent voor jongeren van 10 t/m 16 jaar. Op deze dag zetten ruim 30 technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio zich in, om de jongeren kennis te laten maken met techniek en de bijbehorende opleidingen en beroepen. Het evenement wordt georganiseerd door het Sterk Techniek Onderwijs en Kennislab Noord-Oost Friesland.

De bedrijven hebben een stand waar ze van alles kunnen laten zien, binnen of buiten, in (praktijk)lokalen of in algemene ruimtes. Op alle stands zijn leuke technische doe-activiteiten uit te voeren die te maken hebben met de techniek van de bedrijven.

Techniek Tastbaar

Tijdens Techniek Tastbaar kunnen de jongeren aan allerlei technische doe-activiteiten en demonstraties deelnemen, zoals: programmeren, 3D printen, ontwerpen op de computer, lassen, kraan bedienen, lampje maken, houtbewerking, een zweefvliegtuig besturen, kennismaken met de werking van elektrische auto’s en nog veel meer. Daarnaast geven de aanwezige bedrijven en scholen informatie en advies over vervolgopleidingen en carrièremogelijkheden.

7 werelden van Techniek

Voor jongeren is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen is het concept van de ‘7 werelden van techniek' bedacht. De 7 werelden zijn: mens & gezondheid; energie, water & veiligheid; voeding & natuur; wonen, werken & verkeer; ontwerp, productie & wereldhandel; digitaal, media & entertainment; hightech & science. Tijdens Techniek Tastbaar staan er uit al deze werelden bedrijven klaar met een leuke activiteit.

Techniek Tastbaar Drachten vindt plaats op vrijdag 2 juni van 10.00 – 18.00 uur plaats bij Dockinga Collega, Birdaarderstraatweg 125a in Dokkum. Toegang tot het evenement is gratis.