Vernieuwd interieur PKN-kerk Munnikezijl - Lauwerzijl
Vernieuwd interieur PKN-kerk Munnikezijl - Lauwerzijl Foto: Ingezonden

Vernieuwde PKN kerk te Munnekezijl - Lauwerzijl

Algemeen

Het afgelopen jaar heeft de Protestantse Gemeente te Munnekezijl-Lauwerzijl heel hard gewerkt om het kerkgebouw toekomstbestendig te maken. De opening van de vernieuwde kerk wordt tijdens de komende Paasdienst van 9 april gevierd.

“De afgelopen jaren hebben we als kerkelijke gemeenschap gekeken hoe we in de toekomst samen Gods gemeente kunnen zijn. Een van de uitkomsten is dat we vorig jaar besloten hebben om de kerkzaal anders in te gaan richten zodat we beter kunnen aansluiten bij de wensen van de gemeente.”

Het 1e plan om een koffiehoekje achterin de kerk te maken heeft uiteindelijk geleid tot een volledige renovatie van het interieur van de kerk. De banken zijn vervangen voor stoelen. Er is een nieuwe vloer met vloerverwarming gestort. Er is een aparte ontvangstruimte gemaakt onder het orgel. Dit is gebeurd doormiddel van een glaswand om het contact met de kerkzaal te houden. En alles is opnieuw geschilderd. De kerkzaal is geheel vernieuwd, maar heeft zijn oude karakter gehouden.

De verbouwing is nu klaar. Er staat nu een kerk waar naast de eredienst ruimte is voor andere, kerkelijke, activiteiten. Daarnaast kan de eredienst met vernieuwende vormen ingericht worden. Op 9 april wordt tijdens de Paasdienst de opening van vernieuwde kerk gevierd. U/jij bent van harte uitgenodigd. De koffie staat klaar vanaf 10.00 uur, waarna de dienst om 11.00 uur zal beginnen.