De winnaars van de gouden medailles.
De winnaars van de gouden medailles. Foto: Ingezonden

100% score voor GYM Academy Dokkum

Algemeen

De acro duo’s van GYM Academy Dokkum mochten zich zaterdag 21 januari presenteren in Ter Apel tijdens de eerste plaatsingswedstrijd voor de C lijn. In het C niveau laten acroteams niet één, maar twee oefeningen zien: een balans en tempo oefening. Van GYM Academy Dokkum doen drie duo’s mee. Flore Postma (Dokkum) en Charissa de Vries (Damwoude) doen mee in de C junioren, net als Linda vd Bijl (Twijzelerheide) en Britt Metz (Ameland). Mellanie Mertens (Wouterswoude) en Eva Kienstra (Ameland) doen mee in een leeftijdscategorie hoger: de C senioren.

Tijdens de balans oefening laten de teams elementen zien waar controle voor nodig is, aangezien je een element een aantal seconden vasthoudt. Vertrosuwen in het team is daar veel voor nodig! Alle drie de teams hebben hierbij strakke elementen laten zien, waaronder een moeilijk element: de handstand. Gedurende de tempo oefeningen vliegen de bovenpartners door de lucht tijdens de salto’s.

Bij deze eerste plaatsingswedstrijd proberen de teams zich te plaatsen voor de halve finale. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten de teams een bepaald aantal punten gehaald hebben: 45 punten. Linda & Britt hebben met hun twee vrolijke oefeningen laten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn en wat voor vooruitgang ze al hebben geboekt! Met een glimlach van oor tot oor mochten ze tijdens de prijsuitreiking de zilveren medaille omhangen. Clubgenootjes Flore en Charissa doen mee in dezelfde categorie. Bij hun balans oefening laten ze mooie expressies zijn tijdens hun strakke oefening, daarentegen bij hun tempo oefening glimlachen ze naar de jury, een mooie afwisseling. Bij de prijsuitreiking kregen zij het goud omgehangen en hebben zij het limiet gehaald. 

Mellanie & Eva mochten het opnemen tegen negen andere C senioren duo’s. Met moeilijke elementen in zowel hun balans- en tempo oefening hebben ze laten zien wat ze in huis hebben. Met hun goede expressies tijdens beide oefeningen scoren ze hoge cijfers. Met een eindscore van 46,8 punten hebben zij het limsiet ruim gehaald en ze mochten ook het goud omhangen! Alle teams kijken terug op een goede wedstrijd en kunnen zich nu voorbereiden voor de tweede plaatsingswedstrijd op 11 februari.