Begeleiders en jonge ruiters met de nieuwe rij-caps.
Begeleiders en jonge ruiters met de nieuwe rij-caps. Foto: ingezonden

Hart in Friesland zorgt voor blije gezichtjes

Algemeen

Vorige week kon Stichting Hart in Friesland wederom een mooi project in de aangepaste paardensport sponsoren. Dankzij de inkomsten uit kringloopwinkel Hart in Friesland, donaties en andere ondersteuningen kon de stichting Manege Onder de Linde verblijden met nieuwe rij-caps voor de deelnemers aan de paardrijlessen.

Op het terrein van Revalidatie Friesland, nabij het bos in Beetsterzwaag, biedt Manege onder de Linde paardrijden aan voor iedereen, maar speciaal voor kinderen en volwassenen met een beperking. Onder het motto ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar nodig’ rijden er circa 240 ruiters, waarvan zo’n 170 ruiters met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking. Voor deze groep zijn ook speciale voorziening aanwezig zoals (til)liften, aangepaste zadels en andere speciale hulpmiddelen. De lessen en activiteiten worden door gespecialiseerde instructeurs gegeven en ondersteund door bekwame vrijwilligers. “Al snel zijn per week 70 tot 75 vrijwilligers nodig en daarmee is er altijd ruimte voor nog een paar extra helpende handen”, vertelt Trea Arkema, bedrijfsleider bij de stichting Manege Onder de Linde. “Prachtig werk, want de glimlach van de ruiters zegt alles.”

Zij mocht namens de manege uit handen van Antje Bosma, van Hart in Friesland, de gesponsorde rij-caps in ontvangst nemen. Natuurlijk werden de rij-caps met veel enthousiasme ontvangen en direct in de daaropvolgende lessen uitgeprobeerd.

Al meer dan 20 jaar ondersteunt Hart in Friesland de aangepaste paardensport in de regio. Dat doen de kringloopwinkel met diensten, goederen en financiële middelen maar ook met de promotie van de aangepaste paardensport. “Daarmee past dit sponsorproject perfect binnen onze doelstelling”, laat Antje Bosma van Hart in Friesland weten, “Het is gewoon geweldig om te zien met hoeveel passie de vrijwilligers de deelnemers begeleiden. En de stralende gezichtjes onder de nieuwe caps? Wie wordt daar nou niet blij van?”