De Friese dekhengsten Reinder 452 en Aan 416 van Hengstenhouderij Bosma uit Kollumerzwaag poserend in Dokkum voor het stadhuis.
De Friese dekhengsten Reinder 452 en Aan 416 van Hengstenhouderij Bosma uit Kollumerzwaag poserend in Dokkum voor het stadhuis. Foto: Sabien Zwaga

Fotoshoot Friesian Horse kalender in Dokkum

Algemeen

De Friesian Horse kalender is een samenwerking tussen Sabien Zwaga, Louwrens Mellema, paardenfotograaf Laura Dijkslag en Marjon Zwaga, ondergebracht in de Stichting Horse Kalender in actie voor kankeronderzoek. Het doel is om met het jaarlijks uitbrengen van een kalender met hoofdzakelijk Friese paarden zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Op dit ogenblik wordt de ambassadeurs editie afgerond die in oktober verschijnt, terwijl in juni 2023 de verjaardagskalender klaar moet zijn “De presentatie daarvan wordt gekoppeld aan de Elfsteden Triatlon van Maarten van der Weijden”, vertelt Sabien Zwaga. De voormalig Olympisch openwaterzwemmer gaat dan 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en daarna 200 kilometer ..