Erik Betten
Erik Betten Foto: Ineke Oostveen

De Gouden Strop Thrillertour met Jet van Vuuren, Anita Terpstra en Erik Betten

Cultuur

De Gouden Strop Thrillertour is een avond met topschrijvers in Bibliotheek Kollum. Op vrijdagavond 16 september kun je luisteren naar verhalen van Jet van Vuuren, Anita Terpstra en Erik Betten.

De Gouden Strop Thrillertour is een initiatief van NBD Biblion en Stichting Gouden Strop en is bedoeld om Nederlandse thrillerauteurs het podium te bieden dat ze verdienen. In het voorjaar konden alle bibliotheken in Nederland meedoen om de thrillertour in hun bibliotheek te krijgen. Van de vijftig inzendingen, zijn tien bibliotheken geselecteerd, waaronder Bibliotheek Kollum. Het is de enige geselecteerde bibliotheek in Fryslân en Groningen.

Op deze avond zullen schrijvers Jet van Vuuren, Anita Terpstra en Erik Betten je meenemen in hun wereld van spanning. Jet van Vuuren vertelt tijdens haar lezing meer over haar boeken en het schrijven. Erik Betten en Anita Terpstra zijn beide noorderlingen die tot de top van de thrillerschrijvers in Nederland horen. Erik en Anita vragen elkaar het hemd van het lijf tijdens deze bijzondere avond. Ze interviewen elkaar, waarbij alle aspecten van het schrijverschap naar voren komen.

De avond wordt gepresenteerd door Paulien Schreuder, directeur Bibliotheken Noord Fryslân. Je kunt deze avond vragen stellen aan de schrijvers en je boek laten signeren.

De Gouden Strop Thrillertour is de aftrap van de spannende weken in de bieb. Voor jong en oud zijn er activiteiten, lezingen en workshops te doen, die allemaal iets te maken hebben met spanning, thrillers of griezelen. Zo kunnen de kleinsten gaan knutselen en worden voorgelezen uit het allereerste thriller-telboek. Jeugd-thrillerschrijfster Maren Stoffels komt langs om een schrijfworkshop te geven. Er is een avond voor de (jong)volwassenen (14+ jaar) die in een onopgeloste moord duiken met podcastproducent en journalist Bas van Sluis en daarnaast kun je nog meedoen met de verhalenwedstrijd en de Escapekoffer.

De Thrillertour is op vrijdagavond 16 september in Bibliotheek Kollum van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur. De avond is gratis en iedereen kan erbij zijn, mits je een plekje reserveert via ontdekdebieb.nl/thrillerweken.