Een artist impression van de herenhuizen aan het water.
Een artist impression van de herenhuizen aan het water. Foto: ingezonden

Maak nautische woondromen waar in Waterfront Drachtstervaart

Zaken

De verkoop van de zeventien herenhuizen en tien twee-onder-een-kapwoningen in Waterfront Drachtstervaart is gestart. Energieneutrale nieuwbouw op een bijzondere, waterrijke plek in Drachten. Aan of vlakbij het open vaarwater en de passantenhaven. De stoere, royale herenhuizen hebben veelal een tuin aan het water, mét aanlegmogelijkheid voor een boot. De twee-onder-een-kapwoningen kunnen beschikken over een ligplaats in de nog aan te leggen passantenhaven, op loopafstand van de woning. Waterfront Drachtstervaart is gemaakt voor de watersportliefhebber die nieuw, groot en energieneutraal wil wonen. 

De herenhuizen hebben een woonoppervlakte van 158 tot 185 vierkante meter en een kaveloppervlakte van 135 tot 450 vierkante meter. De vanafprijzen van deze woningen liggen tussen 495.000 en 548.000 euro, vrij op naam. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een woonoppervlakte van 158 tot 177 vierkante meter en een kaveloppervlakte van 245 tot 280 vierkante meter met vanafprijzen tussen 495.000 en 525.000 euro, vrij op naam. “De woningen bieden u alle ruimte om woondromen waar te maken”, meldt vastgoedontwikkelaar VanWonen. “Van werken aan huis tot een geweldige leefkeuken én voor iedereen een eigen slaapkamer. De gebruiks- en indelingsmogelijkheden zijn eindeloos.”

Nieuwbouw is steeds interessanter
Een fijn aspect is dat de gasloze woningen volgens de laatste eisen gebouwd worden, zodat u verzekerd bent van uitstekende isolatie en ventilatie én van een lage energierekening. Het is een geruststellende gedachte in deze tijden waarin de energieprijzen maandelijks verhoogd worden. Daarbij geniet u van vloerverwarming én in de warme zomermaanden kan de vloer enkele graden koelen. Dankzij de uitgebalanceerde ventilatie is het klimaat in huis aangenaam constant.

Wat een fijne plek om te wonen
VanWonen benadrukt de ideale ligging van Drachtstervaart. “Hiervandaan is er een open vaarverbinding met het Friese merengebied. Daardoor kunt u, met staande mast, vanuit huis varen en direct genieten van een heerlijke vaartocht. Maar ook lekker in de tuin zitten en genieten van de zon tot hij ondergaat, kan hier uitstekend. De grote tuinen liggen op het zuidwesten. Viert u straks elke dag een beetje vakantie?”

Zie voor meer informatie op www.wonenindrachtstervaart.nl. Daar vindt u de woningplattegronden en meer informatie over Drachtstervaart en Waterfront.