Park Vijversburg
Park Vijversburg Foto: ingezonden

Kunst- en cultuurfestival Art Vijversburg

Cultuur

Op 10 september smelten beeldende kunst, natuur, cultuur en muziek samen samen in natuur- en cultuurpark Vijversburg (in de volksmond bekend als het Bos van Ypeij) in Tytsjerk. Daar vindt dan Art Vijversburg plaats.

Rond het neoclassicistische landhuis Vijversburg hebben ruim zestig kunstenaars een plaats gevonden in het park waar zij hun nieuwste creaties tentoonstellen. Aan weerszijden van de vele slingerpaden rond de villa kan contact gelegd worden met de vele aanwezige kunstenaars. Een aantal van de kunstenaars is ook daadwerkelijk bezig met het maken van kunst. Bijvoorbeeld de kunstenaars Jia Bei Le en Tjeerd Landman zijn met ‘en plein air’ schilderen bezig. In de landschapsschilderkunst een veelgebruikte term voor direct ter plaatse in de vrije natuur op het doek vastleggen van het onderwerp.

Op het terras bij de villa kunt u naast een heerlijke versnapering ook genieten van diverse musici. Hans Dol speelt live een recital op Spaanse gitaar en zal een aantal composities op de westerngitaar ten gehore brengen. Asilah zal met Nederlandse popliedjes met verfijnde metaforen en ‘catchy’ melodieën de luisteraar meezuigen in uit het leven gegrepen situaties. Er zijn optredens om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Art Vijversburg vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en deze dag is het park vrij toegankelijk. In verband met onder andere loslopende pauwen zijn honden niet toegestaan