Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden / Het coulisselandschap rond Eastermar
Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden / Het coulisselandschap rond Eastermar Foto: Binne Louw Katsma

Veldexcursies Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden: Ontdek het waardevolle boerenland

Algemeen

Het coulisselandschap van Nationaal Landschap bestaat uit rijen met elzen, eiken en vele plant- en struiksoorten. Deze elzensingels en houtwallen zorgen voor een aantrekkelijke plek voor vogels, insecten en andere dieren. Tijdens een veldexcursie neemt Gerrit Tuinstra, expert Landschapsbeheer Friesland, je mee het veld in en legt uit waarom dat zo is en wat de rol van de boeren hierin is. 

Ben je benieuwd? Schrijf je dan nu in voor een van de twee veldexcursies. Je bent van harte welkom! Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht want het aantal plaatsen is beperkt.

Maandag 12 september start de excursie om 14:00 uur op het boerenerf van Pier Jan Boersma aan de Seadwei 3 in Eastermar. Donderdag 15 september verzamelt de groep om 14:00 uur op het erf van Jan Brandsma, Foarwei 245, 9298 JK Kollumerzwaag. Beide excursies zijn om 16:00 uur afgelopen. Trek stevige schoenen of laarzen aan. Aanmelden kan via info@noardlikefryskewalden.nl of telefonisch tussen 09:00 – 12:00 uur via 0511 – 745 200. De vereniging Noardlike Fryske Wâlden organiseert deze veldexcursies.

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden
De vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging in Noordoost-Fryslân en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren, zorgt met (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer voor het behoud van dit bijzondere landschap en de boerenlandvogels.