In de Marnewaard zijn van 5 tot en met 16 september twee soorten oefeningen van de Koninklijke Luchtmacht, onder andere de landelijke laagvliegoefening in het rood gekleurde gebied.
In de Marnewaard zijn van 5 tot en met 16 september twee soorten oefeningen van de Koninklijke Luchtmacht, onder andere de landelijke laagvliegoefening in het rood gekleurde gebied. Kaartje: Koninklijke Luchtmacht

Vluchtelingen én oefeningen in de Marnewaard

Algemeen

Woordvoerster Annemarie Veenhuis van team communicatie van de gemeente Het Hogeland, waar de Marnewaard onder valt, meldt: “Het klopt dat oefeningen van de Luchtmacht in de Marnewaard doorgaan. Dit is afgesproken door de ministeries van Justitie & Veiligheid en Defensie bij het beschikbaar stellen van het terrein in de Marnewaard. Bewoners van de opvanglocatie zullen geen zicht hebben op de oefeningen omdat er twee lagen containers om de locatie heen worden geplaatst.”

Vooraf informatie over geluid

Ze voegt er aan toe: “Wel zullen ze af en toe de oefeningen kunnen horen. Mensen worden daarom vooraf geïnformeerd over de dagen en tijdstippen van de oefeningen, zodat ze daardoor niet worden verrast. Defensie informeert het COA wekelijks o..