Een McLaren 570S en een Ferrari California.
Een McLaren 570S en een Ferrari California. Foto: ingezonden

Zesde editie The ride for you op 10 september

Algemeen

Met ondersteuning van de Rotaryclub Bergum organiseert de stichting Femke foundation op 10 september weer The ride for you. Dit is een toerrit met dikke sportwagens waarin zo’n vijftig jongeren met een onbekende(re) ziekte een dag heerlijk kunnen genieten. Want, zo stelt de Femke Foundation: ‘Onbekende ziektes hebben óók recht op aandacht.’

Aston Martins, Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches en andere exoten zijn zaterdag 10 september vanaf 8.30 uur te bewonderen bij Paviljoen ’t Mar in Mirns. Om 10.00 uur is de start, ze rijden daarna door een bosrijk gebied van Fryslân en strijken rond 12.00 uur neer voor een heerlijk buffet. ’s Middags staat rijders en jongeren een verrassend programma te wachten. De finish is om ongeveer 16.45 uur in Leeuwarden op het Wilhelminaplein. 

Naast The ride for you vervult de stichting ook individuele wensen. Slechts een paar ziektes krijgen in Nederland de volle aandacht, terwijl er ongeveer 6000 verschillende zeldzame, vaak onbekende ziektes zijn. Voor deze ziektes is er soms geen patiëntenvereniging en soms zijn er zelfs geen effectieve medicijnen en behandelplannen.

Zie voor meer informatie op www.femkefoundation.nl of bezoek de Facebookpagina van de Femke foundation.