Samen is veel leuker bij Dag!enDoen!

Algemeen

In februari is Stichting Welzijn het Bolwerk gestart met het project Dag!enDoen! in de gemeente Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Dag!enDoen is een app die gebruikers een overzicht geeft van de activiteiten uit de gemeente.  

Activiteiten aanbieders kunnen zich aanmelden via de website van Dag!enDoen! om hun activiteiten in te voeren. De gebruikers van de app zijn vijftig plussers en kunnen op een tablet, of computer de app openen. Door middel van een agenda kunnen gebruikers zien welke activiteiten er te doen zijn in de gemeente. Het Bolwerk heeft vrijwillige chauffeurs die mensen, tegen een kleine vergoeding, naar een activiteit toe willen brengen op het moment dat iemand geen vervoer heeft. Voor mensen die niet beschikken over een tablet of computer, heeft het Bolwerk tablets in bruikleen voor een proefperiode van drie maanden.

De Dag!enDoen! app heeft ook een meekijk functie. Als ‘meekijker’ kan je samen met de gebruiker van de app kijken welke activiteiten er te doen zijn. Deze functie kan geschikt zijn voor bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, maar ook mantelzorgers.  

In de provincie Friesland besteedt iedere gemeente in een soort estafetteweek een week lang extra aandacht aan Dag!enDoen!. Dit doet het Bolwerk in juni voor de gemeente Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Er is een filmpje gemaakt die ouderen inzicht moet geven in hoe de app eruitziet, maar ook welke activiteiten er aangeboden worden. Het filmpje is te zien op de facebookpagina van Stichting Welzijn het Bolwerk. 

Wilt u deelnemen aan het project? Of heeft u vragen en of opmerkingen? Neem dan contact op met Lyan Bergsma via l.bergsma@het-bolwerk.eu of via 06-18938369/0519-292223 

Op de foto te zien van Links naar recht: Joukje Jansma-Kooistra, Els Drijver, Dieuwke Visser & Jikke van de Veen. Dieuwke legt de Dag en Doen deelnemers uit hoe de Dag en Doen app werkt.