Hema Drachten viert het jubileum.
Hema Drachten viert het jubileum. Foto: ingezonden

HEMA Drachten bestaat 60 jaar

Zaken

60 jaar geleden op 1 juni 1962 opende HEMA Drachten voor het eerst haar deuren. Het waren de heren Jasper Steendam en W. de Vos die met deze franchise formule gestart zijn. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Marco Steendam, kleinzoon van Jasper Steendam nam in 2004 het stokje over van zijn vader Lieuwe Steendam.

In de jaren 60 was HEMA vooruitstrevend met zijn formule. Hier kon je zelf je producten bekijken en uitzoeken in de winkel, dit in tegenstelling tot de meeste winkels in die tijd waar je bediend werd. Het unieke van HEMA destijds en nu, is dat alle artikelen door het bedrijf zelf zijn ontworpen en ontwikkeld.

Inmiddels is HEMA Drachten in de loop der jaren diverse keren uitgebreid met onder andere een restaurant en Take Away. Net als toen staat ook nu een betrokken team van in totaal zo’n 90 medewerkers in de winkel om dat te doen wat we het liefste doen, de klant blij maken.

Vanaf woensdag 1 juni tot en met zaterdag 4 juni vieren we dit jubileum door middel van feestelijke acties met een knipoog naar het verleden.