Een moment van een eerdere editie van de Dokkumer avondwandelvierdaagse.
Een moment van een eerdere editie van de Dokkumer avondwandelvierdaagse. Foto: Ingezonden

Dokkumer avondvierdaagse 13 tot en met 16 juni

Algemeen

“Na twee jaar van afwezigheid zijn we weer terug!” melden de organisatoren van de Dokkumer avondvierdaagse. Deze vier avondwandelingen worden voor de 64e keer gehouden, dit jaar van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni. Er zijn elke avond drie afstanden: vijf, tien en vijftien kilometer.

Er is een nieuwe start- en finishlocatie, bij csv Be Quick, Tolhuispark 3 in Dokkum. De routes zijn elke avond verschillend en het is ook mogelijk om één van de vier avonden mee te lopen. Het Rode Kruis is alle avonden op de routes aanwezig om zo nodig eerste hulp te verlenen. Om opstoppingen bij het oversteken te voorkomen, verzoekt de organisatie lopers van de 10 en 15 km te starten om 18.00 uur en de 5 km om 18.15 uur.

Maandag ‘Aalsum-route’

Maandagavond 13 juni is de Aalsum-route. Dan loopt de 5 kilometer via de Parklaan, Altenastreek, Rondweg en Noorderbolwerk terug naar de finish. De 10 km. gaat met een extra rondje via Aalsum weer terug naar Dokkum. De 15 km. gaat ook nog via het Dokkumer bos.

Dinsdag ‘Raard-route’

Dinsdagavond gaat de 5 km. via Birdaarderstraatweg, langs de watertoren en over de bolwerken weer richting Be Quick. De 10 km. loopt deze avond een extra rondje via Bornwirderhoek en de lopers van de 15 km. halen hun extra kilometers met een extra rondje via Raard.

Woensdag ‘Wouden-route’

Op woensdag gaat de 5 km via Murmerwoudsterweg richting Damwâld, via het Damwâldsterreedsje terug naar de finish. De 10 km gaat via Damwâld over Wâlterswâld en loopt via het Damwâldsterreedsje terug. De 15 km heeft een extra rondje via de Broeksterhoeke.

Donderdag ‘bruggenroute’

De 5 km loopt donderdag door het park bij Be Quick naar Zuiderschans daarna via de Birdaarderstraatweg naar Be Quick terug, om de welverdiende medaille in ontvangst te nemen. De 10 kilometer loopt dan eerst via de bolwerken en het Damwâldsterreedsje en daarna ook de Zuiderschans. De 15 km.-lopers  halen hun extra kilometers via Rinsumageast.

Gekostumeerd

Het wordt wellicht een extra feestelijke laatste avond, omdat de deelnemers worden gevraagd gekostumeerd mee te lopen. Wandelvereniging Dokkum hoopt dit jaar ook weer te mogen rekenen op een groot aantal enthousiaste deelnemers.