Tjerk de Groot en Anet Terpstra in de Buorren in Wânswert, waar ze op zaterdagochtend af en toe even op straat een interview konden geven. Zie ook de video met behulp van de QR-code.
Tjerk de Groot en Anet Terpstra in de Buorren in Wânswert, waar ze op zaterdagochtend af en toe even op straat een interview konden geven. Zie ook de video met behulp van de QR-code. Foto: Actief Media

Tracébesluit rondweg Wânswert uitgesteld

Algemeen

Dit omdat ze de antwoorden op ‘technische vragen’ van b. en w. net een dag tevoren, om vijf uur ‘s middags, hadden ontvangen. “Wy fine dat te koart dei om no in beslút te nimmen”, zei Hanneke Jouta (FNP). Kersvers wethouder Pieter Braak-sma (GBA) had hier begrip voor. “Guon riedsleden hawwe noch net iens in i-pad, dy hawwe dizze brief mooglik noch net lêzen.” Hij had geen bezwaar tegen uitstel. Aldus werd - door de meerderheid - besloten.

Dit tot verbijstering van Anet Terpstra uit Wânswert, die namens Dorpsbelang op de tribune zat. “It gie fuort al oars as ferwachte, want de boargemaster smiet oan ‘t begjin de aginda al om: earst de nije fiif nije riedsleden ynstallearje en dan it beslút oer de aginda. Dat makke my ‘argwanend’: wat gebeu..