Afbeelding
Foto: ingezonden

Zelf wijn maken? Wijngilde De Frieswijkers in Hurdegaryp helpt graag

Algemeen

Wijngilde De Frieswijkers in Hurdegaryp is op zoek naar nieuwe leden. Volgens de club is wijn maken een eenvoudige hobby. De ervaren hobbywijnmakers helpen je graag.

“Wat is er nu lekkerder dan je eigengemaakte wijn drinken op een mooie zomerse dag in de tuin, tijdens je verjaardag of op een feestje. Niks toch”, zegt Wim Richters, de secretaris van het wijngilde. “En wist je dat wijn maken heel leuk is en simpel met beperkte en goedkope hulpmiddelen is te doen? Het fruit bijvoorbeeld, kun je halen uit je tuin, uit de vrije natuur of, zoals je wilt, van een kweker, van de markt of uit de winkel. En voor een paar euro heb je al een complete gistingsfles met toebehoren.” Ook geeft hij aan dat de hobby weinig tijd kost. “Het verzamelen van (wilde) vruchten, kruiden, bessen et cetera vergt de meeste tijd.”

Op internet kun je instructies vinden voor het maken van wijn, maar er zijn ook kleine instructieve boekwerkjes verkrijgbaar, waarin de stappen worden uitgelegd. Uiteraard kun je al deze informatie ook krijgen bij het wijngilde. De leden komen een aantal keren per jaar bij elkaar om tips te delen en ervaringen uit te wisselen. En natuurlijk om van elkaars wijn te proeven. Bovendien staat er in de nazomer altijd een barbecue op het programma. Een activiteit, die soms bekostigd wordt uit de jaarlijkse contributie à 10 euro per lid, of er wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd.

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met voorzitter Piet Smilda (0511-474518) of secretaris Wim Richters (0511-474277).