Julia Benedictus uit Garyp begon een jaar geleden met kledingruil in Tytsjerksteradiel.
Julia Benedictus uit Garyp begon een jaar geleden met kledingruil in Tytsjerksteradiel. Archieffoto: Actief Media

Kettingkledingruil Tytsjerksteradiel nu uitgegroeid

Algemeen

Een jaar na de start van kettingkledingruil in Tytsjerksteradiel door Julia Benedictus is dit uitgebreid naar deelnemers in Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Dokkum. 

Kleding ruilen is ook in de Wâlden een succes. Je kunt nu op een laagdrempelige manier kleding ruilen met mensen uit je buurt. Het idee heel is simpel: een met kleding gevulde (grote) tas legt een route af langs alle deelnemers in de Wâlden (Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Dokkum).

Alleen goed bruikbare kleding

Krijg je de tas thuis? Dan mag je eruit halen wat je mooi vindt, en iets terug stoppen dat nog in goede staat is, en klaar voor een nieuwe eigenaar. Als je wilt en kunt deel je een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep. Daarna breng je de tas met tweedehands kleding naar de volgende op de lijst. 

Duurzamer dan nieuw

In de regio Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Dokkum zijn twee soorten ketting kledingruil: één voor dameskleding en één voor kinderkleding. Bij de damestassen zijn nu rond de 60 deelnemers en gaan er genoeg tassen rond om ongeveer eens in de twee tot drie weken een tas te krijgen. Bij de kinderkleding zijn nu rond de 15 deelnemers en gaan er tassen rond met kleding van maat 56 t/m 122 en andere van maat 128 t/m 176, met zowel jongens- als meisjeskleding.

Enthousiast geworden?

De groep is al gezellig en er kunnen altijd nog nieuwe deelnemers bij. Ga naar www.clothingloop.org en meld je aan, of stuur een mail naar: kettingkledingruildewalden@gmail.com