Woensdagavond 15 juni 2022 wordt het druk op de korfbalvelden van V&V Garyp.
Woensdagavond 15 juni 2022 wordt het druk op de korfbalvelden van V&V Garyp. Foto: Ingezonden

V&V organiseert Jan Mulder-korfbalbekerfinale

Algemeen

In het kader van het 75-jarig bestaan van korfbalvereniging Vlug & Vaardig in Garyp in 2020, wilde de vereniging iets speciaals en feestelijks organiseren. Daarom schreef men zich destijds in om de districtsbekerfinale te organiseren. De aanvraag werd goedgekeurd en de bekerfinale toegewezen. Maar toen kwam de welbekende Covid-pandemie.

Dit jaar gaat het eindelijk gebeuren. Op woensdag 15 juni 2022 vinden zowel de districtsbekerfinales van de B-aspiranten en A-junioren plaats in Garyp, gevolgd door de Jan Mulder Bekerfinale.

Woensdag 15 juni

19:00u: bekerfinale: Hoogkerk/NicA1 tegen Drachten/Van der Wiel A1 en AVO B1 tegen LDODK B1.
20:30u: Jan Mulder Bekerfinale: Nic 1 tegen LDODK of Mid Fryslân 1. Locatie: Sportvelden Garyp, Greate Buorren 15.

Familie Mulder en V&V\

Korfballer Jan Mulder heeft de nodige connecties met V&V. Omstreeks 1960 kwam hij met zijn ouders in Garyp wonen. Zijn vader werd daar hoofd van de basisschool. Jan kwam toen voor het eerst in aanraking met korfbal en is gaan korfballen bij V&V. Ook bestuurlijk heeft hij in die tijd veel betekend voor de ontwikkeling van V&V. Vooral bij het organiseren van de ‘Fryslân kuorbaldei’ was Jan een drijvende kracht.

Later werd zoon Henk Jan Mulder trainer van V&V. Hij wordt door velen nog steeds gezien als de beste trainer in de historie van V&V.