Het Byzantijns Mannenkoor Friesland, onder leiding van een vrouw, Nana Tchikhinashvili.
Het Byzantijns Mannenkoor Friesland, onder leiding van een vrouw, Nana Tchikhinashvili. Foto: Ingezonden

Byzantijns Mannenkoor Friesland zingt in Burgum

Algemeen

Het Byzantijns Mannenkoor Friesland zingt zaterdag 14 mei vanaf 20.00 uur in de Kruiskerk in Burgum, aan de Nieuwstad 5. De entree is twaalf euro.

Het Byzantijns Mannenkoor uit Drachten, kortweg BMF, is het enige Byzantijnse koor in de provincie Fryslân. Het is een a-capellakoor, alles wordt dus zonder begeleidende instrumenten gezongen. Het koor telt 24 enthousiaste leden, afkomstig uit de drie noordelijke provincies.

Kerkelijke en volksliederen

Voor dit concert wordt een mooi, gevarieerd programma gebracht van liederen uit de Oosters-orthodoxe kerk en volksliederen uit Georgië en andere Oost-Europese landen. De heel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe bassen wordt alom geprezen.

Georgische dirigente

Het koor staat onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili, afkomstig uit Georgië. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Altijd is zij op zoek om als het ware de ziel van de muziek bloot te leggen. Naast dirigente is zij ook professioneel zangeres (mezzosopraan), componiste en docente.

Ook solo’s

Solo’s worden door eigen leden uitgevoerd, ook door de dirigente. Het repertoire is uitgebreid met nieuwe nummers. Dit optreden in de Kruiskerk met zijn mooie akoestiek zal u zeker verrassen.

Reserveren is mogelijk via telefoon 06 - 497 88 334. Zie ook website https://www.bmfdrachten.nl/