Eigenaresse Bregtje Kingma van Thuishuis Pompidoe met kinderen en de cheque.
Eigenaresse Bregtje Kingma van Thuishuis Pompidoe met kinderen en de cheque. Foto: ingezonden

Thuishuis Pompidoe zamelt geld in voor Oekraïne

Algemeen

In de hele maand april heeft Thuishuis Pompidoe Kindercentrum met verschillende acties geld ingezameld voor Stichting JuNa. Deze stichting helpt mensen uit Oekraïne. 

De twee oprichters van deze stichting wonen in Nederland, maar hebben beiden hun roots in Oekraïne en zijn nauw betrokken bij de hulp aan bewoners in hun vaderland. Eén van de oprichtsters is Julia, een ouder van kinderen die een aantal jaren terug bij Thuishuis Pompidoe in de opvang zijn geweest. Reden voor Thuishuis Pompidoe om actie te ondernemen om de mensen uit Oekraïne een hart onder de riem te steken. 

Er is geld ingezameld met onder andere een flessenactie en een verkoopactie waarvoor de kinderen veel hebben geknutseld. Zo maakten de kinderen paaseitjespakketjes, theepakketjes, pimpten ze bloempotten en regen ze sieraden. Deze actieproducten konden worden gekocht in de hal van dorpshuis ´t Trefpunt en tijdens de kleedjesmarkt op Koningsdag.

De kinderen van de opvang hebben geweldig hun best gedaan om deze actie tot een succes te maken. Verder was er nog een sponsorloop door Bregtje Kingma, de eigenaresse van Thuishuis Pompidoe. Zij liep een tocht van 15 kilometer op Friese klompen. Ook hier was veel waardering voor en ook dat leverde een mooi sponsorbedrag op.

Al deze acties samen leverden het prachtige bedrag van € 701,70 op. Nadat dit bedrag bekend werd, kwam er een reactie van de plaatselijke Vakgarage, die aangaf het eindbedrag te willen aanvullen tot een rond bedrag. Dit betekent dat de eindopbrengst € 1000,- is geworden. Thuishuis Pompidoe bedankt iedereen voor de sponsoring en donaties.