Oude foto van de Lageweg in Burgum.
Oude foto van de Lageweg in Burgum. Foto: ingezonden

‘Simmerjûnkuier’ over de Lageweg in Burgum

Algemeen

Op dinsdag 17 mei is er een ‘Simmerjûnkuier’ over de Lageweg in Burgum. De wandeltocht begint om 19.00 uur bij ’t Roodhert op Schoolstraat 3 in Burgum. 

De aanblik van de Lageweg verraadt een rijke historische ontwikkeling. De Lageweg is van oudsher een belangrijke weg op de doorgaande route door Burgum. De weg biedt nu beperkt ruimte aan het verkeer. Er staan bescheiden en imposante woonhuizen. Gebouwen van (vroeger) belangrijke maatschappelijke voorzieningen zijn nog herkenbaar aanwezig. 

Hoe de Lageweg zich door de jaren heen heeft ontwikkeld hoort u tijdens deze ‘Simmerjûnkuier’. De dorpsgidsen Henk de Jong en Pier Boonstra voeren u vanaf ‘t Roodhert mee naar het keerpunt bij de Raadhuisweg en weer terug. Een kuier die voor iedereen te doen is. Op diverse ‘pleisterplaatsen’ worden opmerkelijke zaken uit heden en verleden verteld. 

De kosten zijn € 5,00, per persoon. Vrienden van het Observeum mogen gratis meedoen. Reservering (niet verplicht) mag via 0511-465544 of mail naar info@observeum.nl.